Det amerikanske luftvåben dropper endeligt 8-tommers disketten

Illustration: Baton, BigStock
2019 blev året, hvor det amerikanske luftvåben var klar til at udskifte sine gamle 8-tommers disketter til fordel for et nyere system. De gamle computere bliver dog gemt, hvis det nye driller.

Mange amerikanere var forundrede, da de for fem år siden i et afsnit af 60 minutes kunne se, at deres flyvevåben stadig benyttede 8-tommers disketter.

Disketterne blev brugt til opbevaring af kritisk data som missilkommandoer, -kontrol og kommunikationsnetværk, og nu er systemet endeligt blevet opdateret, og disketterne bliver derfor overflødiggjort, skriver C4ISRNet.

I det fem år gamle indslag bliver disketterne ellers forsvaret med argumenter om, at disketterne er meget sikre cybersikkerhedsmæssigt.

I stedet får det amerikanske luftvåben nu Strategic Automated Command and Control System (SACCS), der skulle tilbyde solid-state opbevaring med højeste sikkerhed.

Gamle maskiner kan blive relevante

De gamle systemer bliver dog ikke kasseret endnu, og luftvåbnet vil stadig gemme de gamle IBM Series/1-maskiner, da de stadig er både pålidelige og sikre, skriver ArsTechnica.

Og de gamle maskiner kan blive relevante, hvis noget går galt med SACCS. De reparerer nemlig alle komponenter, hvis noget går galt. De smider ikke bare et ødelagt motherboard ud og sætter et nyt i, som vi andre nok havde gjort.

I stedet ryger komponenterne under mikroskop, og man risikerer at bruge timevis på reparationen, før systemet kan komme op at køre igen.

Læs også: En æra er slut: Linux siger endeligt farvel til floppy-disketter

Læs også: Objekter fra ‘da far var dreng’ dominerer brugeroplevelser

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere