Amerikanske internetudbydere opgiver ineffektive pirat-advarsler

Det er tilsyneladende ikke nok til at fortælle folk, at de gør noget ulovligt, når de henter pirat-software.

De amerikanske internetudbydere stopper et tiltag, der stammer fra 2011 og skulle advare borgere i USA om, at deres internetforbindelse bruges til at hente rettighedsbeskyttet indhold som spil og film.

Det betyder enden for CAS, Copyright Alert System, der ifølge engadget var en særdeles ineffektiv metode til at forhindre privatpersoner i at downloade ulovligt fra nettet.

Læs også: Amerikansk flåde beskyldes for software-pirateri for 4 milliarder

Indtil nu har de amerikanske internetudbydere ellers indvilliget i at skrive ud til de borgere, de kan se henter ulovligt materiale fra deres internetforbindelse som en del af bekæmpelsen af piratkopiering på nettet.

Der er ingen officiel forklaring på, hvorfor systemet fejlede, men CAS var fra starten meget optimistiske. Man mente, at mange af dem, der piratkopierede fra nettet, ikke vidste, at de gjorde noget ulovligt. Borgerne skulle blot have at vide, at de gjorde noget ulovligt, så ville piratkopieringen blive noget, kun få gjorde.

Læs også: Mit første forsøg med maskinlæring: Kan algoritmer finde emneord til Version2-artikler?

Da CAS i sin tid blev lanceret, var peer to peer-fildeling stadig den primære fildelingsmetode inden for piratkopieringskredse. Siden da er fænomenet ikke forsvundet, men flere andre tiltag er dukket op, som er betydeligt sværere at spore.

Nye tiltag som kodi-bokse gør det stadigt sværere at se og spore piratkopiering, og der er ifølge engadget ikke nogen løsning lige om hjørnet.

Storbritannien netop startet

Meldingen om at lukke projektet ned kommer kun få uger efter, at Storbritannien effektuerede en beslutning om at starte den selvsamme slags overvågning af nettrafikken. Fra den 17. januar har de britiske internetudbydere informeret deres kunder, hvis de registrerer, at kundens forbindelser bruges til at downloade ulovligt indhold.

Læs også: Engelske internetudbydere sender lister over ulovlige downloads til kunder

Det britiske forslag har været på vej længe, men det er først nu i 2017, at det blev sat i gang. Ifølge BBC har flere eksperter også kommenteret, at brevene kommer så sent, at de næppe vil få en effekt på den mængde data, briterne henter ulovligt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
René Nielsen

Ifølge BBC har flere eksperter også kommenteret, at brevene kommer så sent, at de næppe vil få en effekt på den mængde data, briterne henter ulovligt.

What a splendid observation Watson!

I Danmark tager det en uge at få et brev frem hvis ikke man vil betale omkring DKK 30,00 per brev, og selv da kan du risiker at der går 3-4 dage før dit Quick-brev er fremme.

Så det skal nok hjælpe med at sænke tallet af påståede illegale downloads.

  • 9
  • 0
Henrik Madsen

Gad vide hvilket incitament diverse ISP skulle have til at hjælpe med at drosle linjerne.

Man må gå ud fra at denne del af trafikken, set i det samlede billede nu om dage hvor mange har Netflix eller andre streamning tjenester er minimal så det kan vel dårligt være for at fjerne noget forbrug.

ISP'erne tjener typisk ikke selv penge på de ting som folk henter ulovligt.

For mig at se vil de kun ende med sure kunder som vel vil forlange en billigere pris når deres linje er blevet droslet og dermed vil de miste penge på det.

Dertil kommer jo at film branchen jo skyder helt vildt med spredehagl og at det er set adskillige gange at de har anklaget helt uskyldige. Skulle en ISP så risikere at ende i en shit storm når de har droslet "bedstemor and 's" internet på forkerte anklager om at hun har pirat streamet de nyeste zombie film?

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere