Amerikanske forskere udvikler mikrochip af træ
Det er lykkedes forskere fra University of Wisconsin-Madison i samarbejde med det amerikanske institut for landbrug og skov at fremstille et fungerende integreret kredsløb, hvor substratet i stedet for silicium består af træmaterialet CNF.
Materialet, der altså kan anvendes som underlag til komponenterne på en mikrochip, fremstilles på nanoskala og er både bøjeligt og naturligt nedbrydeligt. Forskerne belagde ‘træet’ med en slags lakering, der bevirker, at materialet ikke udvider sig, hvis det bliver fugtigt eller varmt, og som samtidig også gør overfladen jævn.
Den nye metode at lave mikrochips på står beskrevet i det naturvidenskabelige tidsskrift Nature Communications, og forskerne regner bestemt med, at deres nye metode vil vinde indpas i den kommercielle verden.
»Masseproduktion af nuværende halvleder-chips er meget billigt, og det vil formentlig tage noget tid for industrien at tage vores design til sig, men fleksibel elektronik er fremtiden, og vi tror på, at vi kommer til at være langt foran udviklingen,« udtaler lederen af projektet, professor Zhenqiang 'Jack' Ma.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.