Amerikanske finansvirksomheder betalte 9 milliarder kroner sidste år i ransomware-løsesum

3. november 2022 kl. 09:351
Ransomware
Illustration: Ukendt/Wikimedia Commons.
»Dagens rapport minder os om, at ransomware - inklusive angreb begået af russisk-relaterede aktører - fortsat er en alvorlig trussel mod vores nationale og økonomiske sikkerhed,« lyder det fra The Financial Crimes Enforcement Networks under det under det amerikanske finansministerium.
Artiklen er ældre end 30 dage

Knap 1,2 milliarder dollars – svarende til godt 9 milliarder kroner – betalte amerikanske banker og andre finansielle institutioner sidste år i løsesum efter ransomwareangreb.

Det skriver Computerworld på baggrund af en historie fra CNBC, der bygger på The Financial Crimes Enforcement Networks (FinCEN) under det amerikanske finansministerium seneste Financial Trend Analysis.

Læs også: CFCS søger ph.d.-projekter inden for kvanteteknologi

Det er knap 2,4 milliarder kroner mere sammenlignet med 2020. Der var i 2021 i alt 1489 ransomware-angreb mod amerikanske banker og finansielle institutioner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Tysk cybersikkerhedschef fyret efter anklager om forbindelse til Rusland

I løbet af andet halvår i 2021 var cirka 75 pct. af ransomwareangrebene relateret til russiske varianter af malwaren brugt i ransomeareangrebene.

»Dagens rapport minder os om, at ransomware - inklusive angreb begået af russisk-relaterede aktører - fortsat er en alvorlig trussel mod vores nationale og økonomiske sikkerhed,« siger FinCENs fungerende direktør Himamauli Das i en pressemeddelse.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
3. november 2022 kl. 12:07

Lad os alle håbe at hackerne også læser nyhederne og nu retter sigtkornet mod USA alene, så behøver vi andre ikke have så meget fart på længere. Husk man behøver ikke løbe fra bjørnen, blot løbe fra andre der også løber væk fra bjørnen.