Amerikansk webshop taber kampen mod patenttrold

9 kommentarer.  Hop til debatten
TQP development er skoleeksemplet på en patenttrold. Nu har de vundet endnu en retssag.
26. november 2013 kl. 13:30
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den amerikanske webshop Newegg er blevet kendt for at tage kampen op imod taktiske patentindkøbere – også kendt som patenttrolde. Men efter en retssag med virksomheden TQP om brug af en bestemt algoritme til SSL/TLS, endte Newegg som taberen og blev dømt til at betale 12,6 millioner kroner i erstatning. Det skriver ArsTechnica.

Sagsøgeren TQP development ejes af patenteksperten Erich Spangenberg, og virksomhedens ene patent dækker brugen af SSL/TLS sammen med RC4-algoritmen. Et udbredt sikkerhedssystem blandt netbutikker.

TQP lever højt på at sagsøge virksomheder for uretmæssig brug af patentet, hvorefter virksomhederne indgår forlig for at få sagen ud af verden og har indtil videre indkasseret forlig til en værdi af 248 millioner kroner fra 139 forskellige virksomheder.

Det værdifulde patent løber fem år endnu, og virksomheden søger at få det maksimale ud af det. Således har de sager på vej mod Google, LinkedIn og Sony i 2014.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Neweggs advokat udtaler, at virksomheden har til hensigt at appellere dommen.

9 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
27. november 2013 kl. 12:24

@Povl H.: Det var ihvertfald så et godt argument for en fælles patentdomstol - men for firmaer der KUN opererer i Danmark, er en sag i rumænien jo ikke mulig at anligge (eller - alle kun jo bruge websites.. ? IANAL :) - og i såtilfælde, er en fælles EU patentdomstol nok ikke nødvendigvis en fordel.

8
27. november 2013 kl. 09:57

Jeg er også bange for EU patenttrolde. De kører bare sagerne i eksempelvis Rumænien eller andre lande hvor det er kendt at største bidragsyder til dommerens lomme vinder. Så kan alle de store virksomheder der ikke dyrker korruption se milliarderne fosse ud af kassen.

Juristernes svar på dette er, at man må antage at retssystemet funger lige så godt i de fattige EU lande som i eksempelvis Danmark. Hvis ikke det er ansvarsfraskrivelse, så ved jeg ikke hvad det er.

EU skal som minimum have mulighed for at diskvalificere dommere, ligesom EU bør have et anti-korruptionspoliti som får lov at bruge Al Capone metoden i alle lande. Hvis en dommer med en løn på 50.000 kr/år har værdier der er meget større, så ud med ham.

3
26. november 2013 kl. 17:44

EU skal med det nye patent-initiativ passe rigtig meget på vi ikke får samme uheldige fænomen her. Patenter er rimelige at tildele dem, der har en stor investering i klemme. Men måske man kunne kvæle de mange innovationsdræbende patenttrolde ved at kræve at patenter skal dække over virksomhedens kerneforretning. Dvs. virksomheden skal have en naturlig omsætning som patentet beskytter! Ellers skal det ikke give nogen beskyttelse. Patenter kan stadig skifte ejer - men det vil kun give mening for virksomheder med sammenfaldende forretningsområder.

6
26. november 2013 kl. 18:16

Som en tilføjelse til mit eget indlæg bør et patent naturligvis altid være gyldigt i dets løbetid for den oprindelige opfinder uanset omsætning og forretningsområder. Innovative personer og virksomheder skal kunne være sikker på belønning for at dele deres viden med samfundet. Men sælges patentet skal kravene gælde.

2
26. november 2013 kl. 16:36

Amerikanerne arbejder rent faktisk på lige specifikt IP-udnyttelse i øjeblikket. Det kunne godt være der har været lidt lobby-arbejde fra Google, MS, Apple og en del af de andre store konsortier som hellere end gerne så firmaer som ovenstående og EOLAS blive sparket langt ind i helvede.http://www.theregister.co.uk/2013/11/21/patent_troll_bills_us/

Problemet er at det godt kunne være forfatningsstridigt - Der står jo så vidt jeg husker i deres forfatning at man er sin egen lykkes smed - og det er lige gyldigt om det er fordi man står på ryggen af andre eller ej.