Amerikansk undercover-operation fører til anholdelser af darkweb narkohandlere

28. juni 2018 kl. 08:352
Operation Dark Gold er en undercover-operation målrettet narkohandlere som handler på det mørke net og modtager betaling i kryptovaluta.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Over 40 formodede narkohandlere er blevet arresteret, som del af en undercover-operation, som amerikanske Homeland Security, har drevet.

Det skriver The Verge

Kernen af operationen var et online hvidvaskningsforetagende, der vekslede bitcoin til kontanter. virksomheden blev beslaglagt og overtaget af agenter fra Homeland Security, der derefter fortsatte foretagenets drift i over et år.

Homeland Security fortsatte med at veksle, de endte med at kunne spore Bitcoins til en værdi af over 20 mio. amerikanske dollars og kunne identificere individuelle narkohandlere, fra dark web markedspladserne AlphaBay, Dream Market og Wall Street.

Retsager i 19 stater

Som resultat af operationen trækkes formodede narkohandlere i retten på tværs af 19 amerikanske stater, desuden er 3,6 mia. amerikanske dollars beslaglagt. De samme ransagninger førte til beslaglægning af store mængder ulovlig medicin, samt narkotika i form af flydende syntetiske opioider og fentanyl.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Operationen var muliggjort af de foranstaltninger, som stort set alle udbydere af bitcoin wallets har implementeret – netop for at undgå hvidvaskning. De kræver at en wallet kan knyttes til en person, stort set som en konventionel bank, der også skal have informationer om sine kunder.

»Når vi tager en markedsplads ud, flytter disse kriminelle til andre markedspladser« frotæller Angel Melendez, Homeland Security agenten, som stod for operationen. »Derfor har fokus på denne operation været de kriminelle, folkene som bruger det mørke net, til at sælge stoffer,« siger han

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
28. juni 2018 kl. 19:30

Og er 3,6 mia US$ et stort beløb. Bevares, det lyder stort set med danske briller, men med det omfang, det amerikanske narkomarked har, tvivler jeg på, at det er noget der tjener til andet end øget opmærksomhed på politiets og andre myndigheders budgetter. Og når der handles stoffer, så er markedet så lukrativt, at der altid vil være amatører, der skal prøve lykken. Amatører der uvægerligt får myndighedernes indsats til at tage sig godt ud.