Amerikansk undercover-operation fører til anholdelser af darkweb narkohandlere

Operation Dark Gold er en undercover-operation målrettet narkohandlere som handler på det mørke net og modtager betaling i kryptovaluta.

Over 40 formodede narkohandlere er blevet arresteret, som del af en undercover-operation, som amerikanske Homeland Security, har drevet.

Det skriver The Verge

Kernen af operationen var et online hvidvaskningsforetagende, der vekslede bitcoin til kontanter. virksomheden blev beslaglagt og overtaget af agenter fra Homeland Security, der derefter fortsatte foretagenets drift i over et år.

Homeland Security fortsatte med at veksle, de endte med at kunne spore Bitcoins til en værdi af over 20 mio. amerikanske dollars og kunne identificere individuelle narkohandlere, fra dark web markedspladserne AlphaBay, Dream Market og Wall Street.

Retsager i 19 stater

Som resultat af operationen trækkes formodede narkohandlere i retten på tværs af 19 amerikanske stater, desuden er 3,6 mia. amerikanske dollars beslaglagt. De samme ransagninger førte til beslaglægning af store mængder ulovlig medicin, samt narkotika i form af flydende syntetiske opioider og fentanyl.

Operationen var muliggjort af de foranstaltninger, som stort set alle udbydere af bitcoin wallets har implementeret – netop for at undgå hvidvaskning. De kræver at en wallet kan knyttes til en person, stort set som en konventionel bank, der også skal have informationer om sine kunder.

»Når vi tager en markedsplads ud, flytter disse kriminelle til andre markedspladser« frotæller Angel Melendez, Homeland Security agenten, som stod for operationen. »Derfor har fokus på denne operation været de kriminelle, folkene som bruger det mørke net, til at sælge stoffer,« siger han

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Ebbe Hansen

Og er 3,6 mia US$ et stort beløb. Bevares, det lyder stort set med danske briller, men med det omfang, det amerikanske narkomarked har, tvivler jeg på, at det er noget der tjener til andet end øget opmærksomhed på politiets og andre myndigheders budgetter. Og når der handles stoffer, så er markedet så lukrativt, at der altid vil være amatører, der skal prøve lykken. Amatører der uvægerligt får myndighedernes indsats til at tage sig godt ud.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere