Amerikansk telemyndighed bombarderet med anti-netneutralitets-spam

En redditor, /u/tacoforpresident2020, har fanget et screenshot af, hvad der ligner systematisk netneutralitetsspam hos FCC. Illustration: Redditor /u/tacoforpresident2020 | http://imgur.com/a/gkPEt
Den amerikanske telemyndighed FCC har tilsyneladende haft besøg af en spam-bot, der poster kommentarer med rigtige menneskers navne.

Flere medier fortæller, at den amerikanske telemyndighed FCC er blevet bombarderet med spam-lignede beskeder fra, hvad der angiveligt er en spam-bot.

The Verge oplyser, at tusindvis af kommentarer i denne uge således har fundet frem til FCC's website.

Kommentarerne ser ud som om, de kommer fra rigtige mennesker, men flere, som mediet har været i kontakt med, afviser at have postet til sitet.

Kommentarerne tilkendegiver støtte til en tilbagerulning af de regler til beskyttelse af netneutralitet, som blev indført under den tidligere amerikanske præsident Barack Obama.

De mange kommentarer, der er postet på FCC-sitet, har navn og adresse tilknyttet, hvilket har gjort The Verge i stand til at kontakte personerne bag for at høre, om de nu også har postet til sitet. Men det afviser blandt andet Lynn Vesely, der bor i den amerikanske delstat Indiana.

»Jeg aner ikke, hvor det kom fra,« siger hun til The Verge.

Tusindvis af enslydende kommentarer

De tusindvis af enslydende kommentarer, der er lagt op, lyder blandt andet på originalsproget:

»The unprecedented regulatory power the Obama Administration imposed on the internet is smothering innovation, damaging the American economy and obstructing job creation.«

Kommentarerne kommer i kølvandet på, at TV-værten John Oliver opfordrede folk til at skrive til en offentlig kommentartråd for at tilkendegive deres støtte til regulering, der skal sikre net-neutralitet. Altså det modsatte standpunkt af, hvad der ligner kommentar-spam hos FCC. Ifølge The Verge tog mange John Olivers opfordring til sig.

Bot på spil via Kommentar-API

Også ZDnet har været i kontakt med flere personer, der umiddelbart ser ud til at have givet udtryk for deres modstand mod Obama-administrationens regulering på området. Og også her benægter folk, som mediet har været i kontakt med, selv at have lagt kommentarerne op.

Ifølge ZDNet så ser, hvad der antageligt er en bot, ud til at følge et mønster, hvor botten kører gennem en liste i alfabetisk orden, hvorefter navn, postadresse og postnummer bliver efterladt sammen med kommentaren hos FCC.

ZDNet skriver desuden, at botten formentlig poster kommentarerne via FCC's offentligt tilgængelige kommentar-API.

Her kan alle få fat i en API-nøgle, hvorefter kommentarer automatisk kan postes.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere