Amerikansk supermarkedsgigant bruger AI til at afsløre butikstyve

Illustration: Bigstock
Kameraerne, der overvåger kunderne ved kasserne, er blevet sat op i over tusind Walmart-butikker.

Den amerikanske supermarkedskæde Walmart har opsat mere end tusind overvågningskameraer, som ved hjælp af kunstig intelligens skal fange butikstyve.

Det skriver Business Insider.

Kameraerne tracker og analyserer kunder ved både butikkens selvbetjeningskasser og ved de bemandede kasser. Hvis en vare bevæger sig for hurtigt forbi en kasse uden at blive scannet, vil der ifølge Business Insider blive sendt en advarsel til personalet, så det kan gribe ind.

»Wallmart laver løbende investeringer for at højne sikkerheden for både kunder og samarbejdspartnere. I løbet af de seneste tre år har virksomheden investeret over en halv milliard amerikanske dollars på at forhindre og nedbringe kriminalitet i vores butikker og parkeringspladser. Vi investerer fortsat i mennesker, programmer og teknologi, der kan gøre vores butikker sikre,« siger LeMia Jenkis, der er talsperson for butikskæden.

Det er blandt andet den irske virksomhed Everseen, som leverer teknologi til Walmarts overvågningsløsning. Ifølge virksomhedens direktør, Alan O’Herlihy, har overvågningsteknologien primært hjulpet med at opdage menneskelige fejl, såsom at en kunde har glemt at lægge en vare på båndet, eller at en kassemedarbejder glemmer at scanne en vare.

»Folk begår fejl, og det er som regel også det, der er den største årsag til tab i butikkerne,« siger han til Business Insider.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Heino Svendsen

Hvis man går igennem kassen uden at betale (fordi man ikke har købt noget), bliver man flagget som "butikstyv"?!

Håber godt nok, at de sammenholder med, om folk bærer på noget... Ellers kun jeg da godt ane problemer...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere