Amerikansk streaming-gigant blokerer for VPN-tjenester

Streaming-tjenesten Hulu.com vil ikke tillade brugere at tilgå sitets videoer, hvis de har en VPN aktiveret. Det skal forhindre udlændinge i at omgå sitets begrænsning til USA.

Den amerikanske streaming-tjeneste Hulu har blokeret adgangen til sit site for alle IP-adresser, der er forbundet til en VPN. Det skal gøre op med de mange brugere der – ligesom det er tilfældet med eksempelvis Netflix – får tjenesten til at tro, at man befinder sig i USA for at få adgang til indhold, der ellers ikke er tilgængeligt.

Ifølge Torrentfreak omfatter blokaden alle større VPN-udbydere, og når man klikker sig ind på Hulu.com får man en besked om, at man skal slå sit anonymiseringsværktøj fra, hvis man vil bruge tjenesten.

Flere VPN-udbydere har udtrykt utilfredshed med at også amerikanske brugere er nødt til at gå på kompromis med privatlivet, hvis de vil se video på Hulu. En af dem er Andrew Lee, der CEO hos VPN-udbyderen Private Internet Acces.

»Private Internet Acces eksisterer for at beskytte net-brugeres privatliv over alt. Mange af vores brugere har deres VPN aktiveret altid, og det er uheldigt at Hulu blokerer for VPN-tjenester. Vi har et forhold til Hulu, og vi kontakter dem og forsøger at få løst problemet«, udtaler Andrew Lee.

For nylig har blandt andet Australske tv-selskaber kritiseret Netflix for ikke at blokere for VPN-tjenester. Netflix er ikke tilgængeligt i Australien, og selskaberne er utilfredse med, at det alligevel er relativt let for landets borgere at få adgang til tjenesten.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Claus Jacobsen

Anders - du burde læse artiklen. :-)

Problemet er at der ikke er noget der hedder globale rettigheder i mediebranchen. Den er så oldnordisk at du skal forhandle kontrakter for hvert enkelt land du vil have lov at vise film i. - Endvidere er der distributører som har eneret på distribution af film i forskellige lande og disse er ikke nødvendigvis de samme i de forskellige lande.

Det er desværre en syg verden vi lever i, men mediebranchen er jo desværre kendt som de mest pengeliderlige og griske mennesker på den her jord, og at se en global ændring af de vilkår så forbrugerne ville blive stillet bare nogenlunde ens, ville kræve samlet koordineret indsats tværs over globen. Noget jeg ikke lige ser vil ske de nærmeste år.

Du kan også se lidt mere her http://www.recordere.dk/indhold/templates/design.aspx?articleid=10877&zo...

Læs også nogle af kommentarerne.

 • 8
 • 0
#4 Erik Jensen

"For nylig har blandt andet Australske tv-selskaber kritiseret Netflix for ikke at blokere for VPN-tjenester. Netflix er ikke tilgængeligt i Australien, og selskaberne er utilfredse med, at det alligevel er relativt let for landets borgere at få adgang til tjenesten." Hvad vil de dog så gøre den dag Netflix kommer til landet. Eller i stedet for at være pigesure, hvad så med at tilbyde et produkt der åbenbart er et marked for.

TV og film branchen har bare så svært ved at kigge over på musik branchen og se hvor galt det kan gå. Det er jo endda de samme store megafirmaer i dag så de burde da kunne indse at deres gamle forretnings model er død.

Der er nok nogle distributører der vil lide døden i det globale marked, men det er jo sket for mange brancher at udviklingen gør dem overflødige.

 • 7
 • 0
#7 Claus Jacobsen

problemet er at der er rettighedshavere og "distributører". Rettighedshaverne er filmselskaberne, som Netflix jo laver aftale med om at vise deres film. Det er på INGEN måde på brugernes præmisser at al det her foregår. Det er UDELUKKENDE på rettighedshavernes præmisser. Hvis de siger at Hulu/netflix ikke må vise en film i DK, og brugerne bruger en VPN forbindelse til at omgå den "spærring" så er det Netflix' opgave at blokere. For de har indgået nogle vilkår som står sort på hvidt. Så er det fuldkommen ligegyldigt hvad brugerne vil have. Rettighedshaverne er helt og aldeles ligeglad med brugerne. Pengene hos dem ligger i at have den fulde ret over et produkt og dermed magten. De har jo fået gennemtrufmet i USA at de kan modtage royalties i 70år efter premieren. Fuldkommen forrykt men desværre vilkårene. Netflix og alle andre tjenester har desværre ingen andre muligheder end at makke ret overfor rettighedshaverne.

 • 4
 • 0
#8 Brian Hansen

Du har helt ret, hvis rettighedshaverne forlanger at Netflix mm. skal sortere VPN fra, så sker det. Men som jeg forstår det, så er det Hulu der (proaktivt?) har taget det skridt. Jeg tror så heller ikke rettighedshaverne tager det skridt at forlange VPN sorteret fra, de kan sikkert udmærket regne ud at de scorer mindre på bundlinjen hvis de gjorde. Så hellere vende det blinde øje til mens man prædiker forældet politik :-)

 • 1
 • 1
#9 Claus Jacobsen

Sorry - men du har ikke ret Brian. Problemet er jo at det er forskellige rettighedshavere i de forskellige lande!! :-( Det vil sige der skal forhandles med forskellige i hvert land. Og hver enkelt selskab har deres HELT egne agendaer. - Et godt eksempel er at se på Svensk Film distribution (SF DISTRIBUTION) som har rettighederne til mange af de nye film der kommer til landet i biograferne. Netflix får dem ikke, men yousee, og andre kan få dem, så de favoriserer i høj grad der hvor de kan og det lige passer ind i deres eget kram. - Det har absolut nada med at udbrede sig til så mange som muligt at gøre. (de tror fejlagtigt at den fremgangsmåde de kører med gavner på deres bundlinje)

 • 4
 • 0
#11 Claus Jacobsen

Der tager du fejl. Svensk Film distribution har rettighederne til næsten alle større hollywood film - Og er de fremherskende rettighedsforvaltere i hele norden (på vegne af filmselskaberne). Så jo. De har faktisk en hel del indflydelse på hvad du/vi må få lov til i lille DK.

(men du har totalt ret, hvis de bare havde holdt sig til svenske film. For min skyld måtte de godt holde dem HELT væk fra DK :-) selv med undertekster er de uforståelige)

 • 1
 • 0
#12 Jan Lunddal Larsen

Der tager du fejl. Svensk Film distribution har rettighederne til næsten alle større hollywood film -

Af de store Hollywood-selskaber er det Fox de står for distributionen af til hjemmebrug og altså ikke Warner, Universal, Paramount og Disney.

Og jeg ved ikke hvilke film det er du mener YouSee får, som Netflix ikke kan få. YouBio var primært CMore indhold, og tæppet er mere eller mindre trukket væk fra dem på det seneste, så indholdet er lille.

Jeg kan ikke se at det skulle være umuligt for Netflix at forhandle en streamingaftale med SF.

 • 1
 • 0
#13 s_ mejlhede

Der faldt dom for nogen år siden, i en liggende sag, hvor en Englænder have købt et TV kort til Satellit i Grækenland. Samme kanaler, men billiger på grund af lavere købekraft i Grækenland. Udbyderen mente det stred mod deres regler. EU mente noget andet, der er fri bevægelighed af vare og service i EU, og firmaer på ikke forskelsbehandle borger. Så det er lovligt at købe en service i et andet EU land, og bruge den i sit eget.

Så med baggrund i den Dom, ville et forbud mod VPN og andet hindring for handlet inden for EU nok være ulovligt. En båndbrede begrænsning af en indholdsudbyder vil sikker også kunne findes ulovlig inden for samme lov.

 • 3
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere