Amerikansk statsadvokat sagsøger Facebook

Illustration: Bigstock
Sagsanlægget kommer som reaktion på skandalesagen om Cambridge Analytica, hvor flere millioner brugere fik høstet deres data.

Facebook er blevet stævnet af statsadvokaten i Washington D.C. som følge af Cambridge Analytica-skandalen, hvor data på op mod 87 millioner brugere af det sociale medie blev høstet.

Det skriver New York Times og flere andre medier.

Dermed prøver amerikanske myndigheder for første gang at få straffet Facebook for virksomhedens anvendelse og deling af brugernes data.

Sagen begyndte at rulle i foråret på grund af, at Facebook havde videregivet data til tredjeparter med kommercielle formål, selvom dette er i strid med Facebooks egne regler.

»Facebook har fejlet i forhold til at beskytte brugernes privatliv og virksomheden har ført dem bag lyset i spørgsmålet om, hvem der egentlig havde adgang til deres data, og hvordan denne data blev brugt,« siger statsadvokaten Karl Racine i en udtalelse om sagsanlægget.

Facebooks talsperson i forbindelse stævningen, Will Castleberry, har meddelt, at man er i gang med at gennemgå anklagen, og at virksomheden ser frem til at fortsætte diskussionerne med statsadvokaterne.

Statsadvokatens sagsanlæg kommer i en uge, hvor det er blevet afsløret, at Facebook kan have gjort private billeder fra syv millioner brugere synlige for andre applikationer, som brugerne har anvendt.

Læs også: Facebook lækker 6,8 mio. brugeres private fotos til app-udviklere

Derudover er det blevet afsløret, at virksomheden undtog over 150 firmaer fra deres almindelige privacy-regler. Disse virksomheder, der omfatter Spotify og Netflix, har derfor haft adgang til at læse, skrive og slette Facebook-brugeres private beskeder.

Læs også: Ny Facebook-afsløring: Netflix og Spotify kunne se, skrive og slette Facebook-brugeres private beskeder

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere