Amerikansk stat: Smartphones skal udstyres med en ‘dødmandsknap’

Staten Californien vil sikre, at alle ny smartphones og tablets fra 2015 udstyres med en ‘dødmandsknap’, som skal gøre dem helt ubrugelig i tilfælde af tyveri.

Al data i form af kontakter, kreditkortoplysninger og lignende skal kunne slettes på smartphones og tablets med en ‘dødvandsknap’ eller en ‘kill-switch’, skriver amerikanske Networkworld.com.

Det er i hvert fald hensigten med en ny lov, som den amerikanske stat Californien vil have skal træde i kraft 1. januar 2015. Fra den dag skal alle nye smartphones og tablets solgt i staten have en funktion, der vil gøre en telefon eller tablet ubrugelig i tilfælde af tyveri.

Sådan ser funktion ud hos Apple. Ved hjælp af hjemmesiden icloud.com kan man med sit Appe-id logge ind og se, hvor ens Apple-enheder befinder sig. Softwaren vil også kun få telefonen til at afspille lyd eller alternativt slette indholdet ombord. Illustration: Henrik Nordstrøm Mortensen

Som situationen er i dag, involverer 50 procent af samtlige gaderøveri og tyverier i San Francisco mobile devices. Noget lignende ses på landsplan i USA, skriver Networkwold.com.

Enkelte producenter har dog allerede i dag funktioner, som understøtter det, de californiske politikere ønsker. Blandt andre Apple og sit styresystem iOS. Funktionen hedder ‘Find iPhone’, og den kan både spore en stjålen iPhone og slette den data, som måtte ligge på telefonen. Også Samsung har en lignende funktion på sine telefoner i USA, skriver Networkworld.com.

Lovforslaget i Californien lægger dog ikke op til, at der skal indføres én samlet løsning til at slette data på mobile enheder trådløst. Mobilproducenter som Apple, Samsung og flere andre kan fortsat udvikle og drive deres egne systemer, så lang tid de er brugervenlige.

Det er primært frygten for, at tyve kan misbruge de personlige data, som i stigende grad fylder smartphones op, der har fået politikerne i den vestamerikanske stat til at fremsætte lovforslaget 962, som det hedder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Peter Naumann

Findes i dag for stort alle mærker, og for nogen telefoners vedkommende har det eksisteret i mere end 7 år. Hvis man ikke vil bruge producentens proprietære software, er der fx http://preyproject.com/ der er gratis og virker fint til langt de fleste platforme. Samt sikkert hundrede vis af apps.

Noget andet. Kan det for hel.... ikke undgås at artiklerne bliver så IOS orienteret, enten så er det fordi I ikke ved bedre, og det er dårligt, eller også er det product placement, og det er også dårligt.

  • 6
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere