Amerikansk stat sagsøger Google og Twitter for ulovlig dataindsamling om børn

4 kommentarer.  Hop til debatten
Amerikansk stat sagsøger Google og Twitter for ulovlig dataindsamling om børn
Illustration: dolgachov / bigstock.
I USA er det ulovligt at indsamle data om børn på internettet, hvis deres forældre ikke har givet tilladelse til det, men det er der tilsyneladende rigtig mange apps, der ikke lever op til. Google frasiger sig ansvaret.
18. september 2018 kl. 07:30
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Staten New Mexico i USA har sagsøgt Google, Twitter og en række appudviklere for ulovligt at have indsamlet data om børn under 13 år. Det skriver UPI.

USA vedtog nemlig loven COPPA i 1998. Ifølge den skal forældre skal have kontrollen over, hvilke data der bliver indsamlet om deres børn på internettet. Så hvis techgiganter som Google og Twitter indsamler information om børn og ikke har fået forældrenes tilladelse til det, er det et brud på loven.

Og det er den lov, New Mexicos rigsadvokat, Hector Balderas, siger, at blandt andet Google og Twitter har overtrådt. Han siger til UPI, at datadelingen med tredjeparter og risikoen for datalæk ikke tolereres i New Mexico.

Både Google og appudvikler fraskriver sig ansvaret

Sagsanlægget er kommet, efter Berkeley-universitetet i Californien har analyseret 6.000 apps rettet mod børn og konkluderet, at de fleste af dem ser ud til at overtræde loven.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Googles talsperson, Aaron Stein, sagde ifølge UPI til New York Times, at det er appudviklernes eget ansvar at vurdere, om deres apps er rettet mod børn, og at leve op til de strengere krav.

En af de sagsøgte appudviklere, Tiny Lab Productions, mener ikke, at de overskrider loven, fordi de ikke indsamler data om alder og derfor ikke ved, hvor gamle brugerne er. Loven gælder kun online-services, hvor man rent faktisk ved, hvor gamle brugerne er, siger de.

De sagsøgte virksomheder er Google, Twitter, Tiny Lab Productions, MoPub, AerServ, InMobi PTE, AppLovin og IronSource.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
19. september 2018 kl. 09:43

Det er jo ikke Apples skyld at Odder vælger at give alle elever en iPad

Joeh, Apple har nok været med bag kulisserne. :)

Men jeg tror næppe Apple har sagt til elevernes forældre, at de alle skal indtaste deres kreditkortoplysninger og gemme dem på deres børns enheder. Når du køber noget på app store får du faktisk muligheden direkte for ikke at gemme - og selv hvis sådan noget her sker, kan man faktisk ringe til Apple support og få refunderet i langt de fleste tilfælde.

Oven i det er der mulighed for at opsætte kontrol med enheden, som begrænser barnets brug på et utal af måder.

Alternativt kunne de have brugt iTunes gavekort.

Så vidt jeg kan se er det forældrene, der har kvajet sig. Jeg ved godt, at det er hårdt, men det er altså dumt at gemme dine kreditkortoplysninger i barnets enhed. I kunne lide så godt bare give dem kortet hvis I gør sådan.

2
18. september 2018 kl. 20:56

Det er jo ikke Apples skyld at Odder vælger at give alle elever en iPad

1
18. september 2018 kl. 18:07

Ja app.udviklerne på Android er måske: "nogle være slemme nogen" ,men det er ikke noget imod Apple Ipad Systemet.

Her er det apple systemet der stjæler f.eks. 4000-13000kr fra forældre hvis forbrydelse det er at de sender deres barn hen i folkeskolen:

Se bare her

Men Apple er ikke på hade-listen hos in-humansegmentet: Politikere/Journalister/DJØFer+Margrethe Vestager (Konkurence-obstruktions-kommisær EU)