Amerikansk sikkerhedstjeneste frygter telefonovervågning i Washington DC

USA's Homeland Security har gennemført en undersøgelse, som viser, at der formodentlig er blevet anvendt udstyr til aflytning af mobiltelefoner i Washington DC.

Det amerikanske sikkerhedsorgan Homeland Security har registreret IMSI-catchers i Washington DC, så tæt på Det Hvide Hus og andre vigtige institutioner, at det betragtes som en sikkerhedsrisiko.

Det skriver The Verge

En IMSI-catcher (International Mobile Subscriber Identity-opfanger) er en anordning til aflytning af mobiltelefoner. Systemet fungerer ved at agere som mobilmast, der videresender data og samtaler til den rigtige mobilmast. I den forstand fungerer teknologien som et man-in-the-middle-angreb.

Opdagelsen kommer, efter at Homeland Security har gennemført en undersøgelse i hovedstaden med henblik på at afdække, om fremmede statsmagter kunne benytte teknologien til at spionere mod USA.

Ron Wyden, en amerikansk senator, som sidder i »Select Committee on Intelligence«, skriver i et brev, at han er bekymret for, at spioner kan målrette overvågning af Donald Trump.

Dette er en bekymring, som skyldes, at Trump tidligere har benyttet sig af en usikker forbindelse i form af en smartphone fra Samsung og flere iPhones. Han har oven i købet nægtet at få kontrolleret sine telefoner regelmæssigt af sikkerhedseksperter, da han fandt det for besværligt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere