Sikkerhedsfirma: Der er udbetalt 1,4 milliarder kroner i løsesum for ransomware-angreb i 2016

I 2016 er der sket en kæmpe stigning i antallet af ransomware angreb. Og Internet of Things enheder er massivt kompromitterede for DDoS (Distributed Denial of Service) angreb. Det skriver Sonicwall i en nyligt offentliggjort rapport.

Det amerikanske sikkerhedsfirma Sonicwall har offentliggjort en rapport, der viser en stigning i antallet af ransomware-relaterede angreb.

Helt konkret registrerede Sonicwall i 2015 3,6 millioner angreb, mens det i 2016 var steget til 638 millioner. Det svarer til at antallet af angreb ifølge Sonicwall er 167 gange større, end i de forgangne år.

I rapporten skriver de også, at der blev udbetalt i omegnen af 209 millioner dollars (omkring 1,4 milliarder kroner). Eksempelvis måtte Hollywood Presbyterian Medical Center af med 17.000 dollars for at få frigivet deres data igen.

Derudover fremgår det af rapporten, at Internet of Things enheder er massivt kompromitterede for DDoS (Distributed Denial of Service) angreb grundet dårligt designede sikkerhedsfunktioner, hvilket lader døren stå åben.

Kopier dine vigtige filer

Kalle Zetterlund, sikkerhedskonsulent ved IT-sikkerhedsfirmaet Sentor, genkender det billede, som Sonicwall præsenterer:

»Vi ser en stor stigning i det seneste år sammenlignet med tidligere. Ofte handler løsesummen om et par tusind kroner, som skal udbetales i digital valuta, for eksempel Bitcoins. Hvis man ikke betaler med det samme, vil prisen så efterfølgende stige,« siger han til Ny Teknik

Hans råd til at sikre sig mod ransomware og DDoS angreb er relativt simpelt:

»Lad være med at gemme de uerstattelige filer udelukkende på harddisken.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jens Jönsson

"Kopier dine vigtige filer"......

NEJ, NEJ og atter NEJ !!! Dårligt råd...

Du skal >ikke< kopiere dine filer, for dine kopier kan ligeså godt blive krypteret af ransomware.

Det er VIGTIGT at tage korrekt backup. Brug et ægte backup program, hvor dine systemer ikke har nogen som helst adgang til vor backup'en gemmer data. Det kunne f.eks. være remotebackup. Og brug >ikke< et program der kopierer dine data. Brug et program der tager korrekt backup, sådan at du kan gå X antal revisioner tilbage, skulle du være uheldig at backup får taget backup af filer der >er< ramt af cryptoware. Det er her der er forskel på "kopi" og "backup".

Har du data, f.eks. filer der er >meget< vigtige, så brug et backup program, som tager backup, med det samme filen er ændret (og igen selvfølgelig i revisioner).

Med det rigtige backup program har jeg efterhånden reddet en del kunder fra ransomware. De kom ikke til at betale en krone til de banditter.

Rens alt (evt. re-installér) og gen-indlæs data fra backup. Ja, de er nede i et tidsrum, men mistede ikke en eneste bit data....

Så USB harddiske med backup og lignende er NO GO. Har oplevet dem der tog backup til disk, men da backup program gemte data i fil, så var de lost for ransomware havde krypteret backuparkiv filen.... ØV...

  • 1
  • 0
#2 Flemming Riis

Til sikkerheds firmaer som ikke er deres opgave voksen

Julemand.exe/js ja lad os da tillade den uden kritik selvom den ikke findes i nogle databaser over kendte applikationer

Og når den så har skrevet i fil nr 100 på 2 sekunder så lader vi den da forsætte

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere