Senatet i USA vedtager totalt stop for Kaspersky-software i offentlige myndigheder

Det amerikanske senat bakker regeringen op i forbud mod software fra det russiske sikkerhedsfirma. Skuffende, siger Kaspersky.

I sidste uge fik amerikanske myndigheder besked fra regeringen på at skille sig af med al software fra det russiske sikkerhedsfirma Kaspersky inden for 90 dage.

Mandag fulgte det amerikanske senat trop ved at vedtage et forbud mod Kaspersky-software som en del af behandlingen af det amerikanske militærbudget. Forbuddet gælder både civile og militære myndigheder.

Det skriver Reuters.

Læs også: Trump-administrationen fjerner Kaspersky fra alle agenturer

Den demokratiske senator Jeanne Shaheen, der står bag tilføjelsen til budget-aftalen, udtaler, at forbuddet »fjerner en reel sårbarhed i vores nationale sikkerhed«.

Shaneen og hendes kollegaer i senatet mener – på linje med FBI, NSA og CIA – at Kaspersky samarbejder med den russiske regering, og at dette samarbejde kan udnyttes til at spionere på amerikanske myndigheder og virksomheder.

»Sagen mod Kaspersky Lab er overvældende. De stærke forbindelser mellem Kaspersky Lab og Kremlin er alarmerende og veldokumenterede,« skriver senatoren i en pressemeddelelse.

Læs også: Eugene Kaspersky skal vidne i den amerikanske kongress

Kaspersky har flere gange afvist anklagerne. I en mail til Version2 erklærer Kaspersky Lab, at man er skuffet over senatets beslutning.

»Kaspersky Lab er fuldt ud forpligtet til at bekæmpe cyberkriminalitet og har ikke uetiske bånd til nogen regering. Digital sikkerhed er et globalt problem, da cybertrusler ikke begrænses af landegrænser og at fastsætte sikkerhedsrisici baseret på unøjagtige oplysninger og selskabers oprindelseslande, gør kun alle mere sårbare ved at begrænse tilgængeligheden af ​​de mest robuste og beskyttende løsninger på markedet,« meddeler Kaspersky.

Selskabets CEO, Eugene Kaspersky skal den 27. september vidne i den amerikanske kongres. Selskabet sætter ifølge mailen »stor pris på muligheden for direkte at afvise de falske påstande og unøjagtige antagelser«.

Læs også: Kaspersky i twitter-krig med rumænsk anti-viruskonkurrent

De adskillige tiltag mod Kaspersky har mødt kritik fra sikkerhedsbranchen, hvor flere efterlyser de beviser, som amerikanske efterretningstjenester angiveligt ligger inde med, men ikke deler.

Jake William, grundlægger af selskabet Rendition Infosec, påpeger f.eks., at USA aldrig ville acceptere samme strategi fra andre lande.

Efter senatets afstemning skal den amerikanske kongres også vedtage forbuddet, før det reelt træder i kraft. Ifølge Jeanne Shaheen har forslaget dog stærk opbakning også her.

Opdateret 13:30 med kommentar fra Kaspersky Lab

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere