Amerikansk regering sætter narko-bitcoins til salg

Bitcoins fundet på Silk Road-servere bliver sat på auktion den 27. juni. De har en værdi på næsten 100 millioner kroner.

I kampen mod online handel af ulovlig narkotika har FBI konfiskeret bitcoins til en værdi af 18 millioner dollar eller omkring 99 millioner kroner. Nu bliver de elektroniske narkopenge sat på auktion, skriver BBC.

De elektroniske narkopenge kommer fra hjemmesiden Silk Road, som var en slags undergrunds Blå Avis. Her kunne brugerne anonymt handle på det sorte marked, med den elektroniske valuta bitcoin. Valutaen er kendt for at være umulig at regulere, samtidig med det er svært at spore overførsler. Derfor er den særdeles velegnet lyssky pengeoverførsler.

Læs også: Operatører bag Bitcoin-byttecentral sigtet for hvidvaskning

Men da FBI oktober sidste år lukkede for Silk Road-serverne kom de i besiddelse af 29.656,51306529 bitcoins, som rundt regnet har en værdi på 99 millioner kroner. De digitale narkopenge bliver dog solgt til højestbydende, og enhver der ikke har nogen forbindelse til Silk Road kan byde fra den 27. juni. Det kræver dog man lægger 200.000 dollar i depositum inden man må byde.

Manden bag Silk Road er dog næppe efterladt helt uden bitcoins. Han har nemlig en privat “pung” med bitcoins til en værdi af 85 millioner dollar, som han hævder er tjent på ærlig vis.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Milos Game

Det giver ikke mening og burde være ulovligt at sælge dem - de ville jo heller ikke sælge narkoen de finder ved at ransagede en bygning? Jeg tror regeringen har økonomiske problemer, og ser ikke noget galt i at sælge noget der er "ulovligt", for det går jo vel kun ud over de kriminelle.

Nu har jeg ikke 100% styr på bitcoins, men har hver bitcoin ikke en permanent og unik id, som kan spores eller noget i den stil? I så fald ville det vel svare til at man konfiskerer en narkobarons /gangsters ejendom, som kan spores, og han vil nok have ejendommen tilbage på et eller andet tidspunkt.. Kan dog godt bare være min fantasi.. :-)

  • 0
  • 7
#5 Milos Game

Hittegods er vel ting folk har glemt, eller ting der er fundet på andenvis.. Jeg tvivler på at politiet ville auktionere narko-relateret ting, eller ting som politiet ved er ulovlige?

Bliver narko-penge egentligt destrueret, eller bliver de "doneret" til staten? (jeg kender ikke svaret)

  • 0
  • 2
#6 Kenneth Schack Banner

Nu er bitcoin jo ikke rigtige penge, men en anonym valuta som ikke kan bruges til meget.. De har den samme værdi som et stjålet tv der aldrig vender hjem.. Det fnder på hittegods og det samme gør bitcoins.. Problemet er dog mest hvem der køber dem.. Hvad de sælges for osv.. Det er jo nemt tjente penge hvis de sælges for fn lavere værdi end de har..

  • 0
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere