Amerikansk regering forhindrer Intel i at opgradere kinesisk supercomputer

13. april 2015 kl. 08:341
Den amerikanske regering tør ikke lade Intel eksportere en sending processor-chips, der skal bruges til at gøre kinesiske supercomputere endnu hurtigere. Regeringen mener nemlig, at maskinerne indgår i forskning af atomvåben.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den amerikanske chipproducent Intel er blevet frataget en stor ordre af sin egen regering. Den amerikanske regering tør nemlig ikke lade firmaet skibe en stor sending af tusindvis af Xeon-chips til Kina af frygt for, at de vil indgå i landets forskning i atomvåben, skriver BBC.

Intel havde søgt om en eksporttilladelse til titusindevis af Xeon-chips med den kinesiske regering som kunde. Chipsene skulle blandt andet bruges til at opgradere verdens hurtigste supercomputer, Tianhe-2, så den kunne hæve sin regnekraft til over 110 petaflops (110 x 10^15 beregninger i sekundet, red.).

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men den amerikanske regering henviste til, at i alt fire af de tiltænke destinationer var forskningsfaciliteter, der er under mistanke for aktivitet inden for atomvåben-teknologi, og dermed ville handlen være i strid med USA’s eksportregler.

Sideløbende har Intel en kontrakt med den amerikanske regering om at bygge en supercomputer til en værdi af omkring halvanden milliard kroner.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
14. april 2015 kl. 09:05

Det burde da være mere givtigt, at tillade ordren, men lige køre den en tur omkring NSA's "ompakningsmaskineri" ligesom Cisco plejer at blive underlagt. Men vi får vel også kun halve historier om hvad der reelt sker i den verden.