Amerikansk regering bandlyser brugen af Huawei-produkter blandt myndigheder

8. august 2019 kl. 10:051
Amerikansk regering bandlyser brugen af Huawei-produkter blandt myndigheder
Illustration: Veja/Bigstock.
Forbuddet mod brugen af produkter fra Huawei blandt amerikanske myndigheder skyldes ifølge Det Hvide Hus sikkerhedsmæssige hensyn.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den amerikanske regering er klar til at forbyde brugen af Huawei-produkter til arbejdsbrug blandt ansatte ved de amerikanske myndigheder landet over. Forbuddet gælder både fysisk udstyr, som eksempelvis telefoner, og tjenester fra den kinesiske tech-gigant.

Det skriver Techcrunch.com.

Det Hvide Hus fortæller, at sikkerhedsmæssige hensyn til den amerikanske stat er årsagen til, at man vælger af isolere Huawei fra de amerikanske myndigheders arbejdspladser. Den amerikanske regering er bekymret for, at udstyr og tjenester fra den kinesiske tech-gigant kan bruges til spionage på vegne af den kinesiske regering. Udover Huawei er de kinesiske firmaer ZTE, Hytera og Hikvision bandlyst af samme grund.

Huawei har længe insisteret på og står fortsat ved, at man hverken vil eller er i stand til at spionere på vegne af den kinesiske regering, men kritikere holder fast i, at amerikanske data vil være i fare for kinesisk overvågning ved brug af produkter og tjenester fra Huawei.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En talsperson fra Huawei har udtalt, at man ikke er overrasket over forbuddet fra den amerikanske regering, der træder i kraft den 13. august, og at man fra Huaweis side fortsat vil appellere bandlysningen ved højesteret.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
8. august 2019 kl. 16:26

Kina har lige proklameret at de ikke vil købe amerikanske landbrugsvarer, så nu vil den amerikanske administration ikke købe kinesisk elektronik. Mon ikke det nærmere er sådan det hænger sammen