En kulegravning af et spionnetværk forbundet med en iransk hackergruppe har netop konkluderet, at gruppen blandt andet stod bag installationen af et ondsindet spionprogram på en computer i Udenrigsministeriet sidste år.
Det fastslår en ny rapport udarbejdet af det amerikanske sikkerhedsfirma Palo Alto Networks ifølge Jyllands Posten.
»Efterhånden som vores indsamling af data voksede, fandt vi i vores efterforskning specifikke udgaver af den samme ondsindede software, som den danske regering omtalte i deres rapport,« siger Simon Conant til Jyllands-Posten. Ifølge ham er det lykkedes hackerholdet at gennemføre målrettet it-spionage fra Iran i næsten et årti uden at blive opdaget.
Hos Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste, FE, vil man endnu ikke bekræfte Palo Alto Networks nye oplysninger, ligesom det ikke var muligt at få en kommentar fra udenrigsminister Kristian Jensen (V).
»Men alt tyder på, som vi sagde i januar, at der er tale om en velorganiseret, statssponseret aktør, der har stået bag en kampagne i længere tid,« siger Thomas Lund Sørensen, chef for Center for Cybersikkerhed til Jyllands Posten.
Mens Udenrigsministeriets it-chef, Jess Pilegaard afviser, at data blev stjålet under angrebet, understreger sikkerhedsekspert Peter Kruse fra virksomheden CSIS Security Group omvendt, 'at det ikke kan udelukkes'.
Oven på de nye oplysninger opfordrer udenrigsordfører Nick Hækkerup (A) regeringen til at rejse sagen over Iran.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.