Amerikansk politi lukker Bitcoin hvidvaskningscenter

To mænd fra Florida er under anklage for at drive en illegal vekselbutik for ransomware-hackere.

Siden 2013 har Murgio og Lebedev drevet en vekselbutik uden statslig godkendelse og uden at følge de lovmæssige retningslinjer. Her har de ifølge FBIs chefanklager, Preet Bharara, været hvidvaskningscenter for en række kriminelle, der udfører ransomware-angreb. Det skriver The Washington Post.

Læs også: Fynsk kommune er også havnet i Ransomware-saksen

Ved ransomware angreb bruges for eksempel Cryptowall-programmet, som krypterer offerets computer, således at hackeren kan kræve en løsesum for at åbne op for systemet igen. Denne løsesum bliver typisk betalt i Bitcoins, som hackerne med hjælp fra vekselbanken kunne omdanne til kontanter.

Sagen er blevet opklaret i et samarbejde mellem FBI, Secret Service og det nationale bureau for kreditforeninger NCUA.

FBI mener at have beviser for, at Murgio og Lebedev har vekslet over 12 millioner kroner for mere end 10.000 hackere. For at skjule deres virkelige forretning, fandt de på at oprette en forening, hvor medlemmer eftersigende handlede sports-samlerobjekter med hinanden.

De to vekselbureau-iværksættere er anklaget for at bryde lovgivning om valutaveksling, som kan betyde 5 års fængsel, og mere alvorligt også hvidvaskning, som kan give 20 år fængsel.

Tidligere i denne måned erklærede en amerikansk politibetjent fra DEA sig skyldig i at have stjålet store mængder Bitcoins under efterforskningen af det sorte marked Silk Road.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bent Jensen

Loven om valutaveksling af Penge kan vel ikke bruges, når USA betrakter Bitcoin som en varer. Hvidvaskning af penge må så gå på dollers, men de skal vel stadig bevis at de har været viden om noget ulovligt.
Men synes det virker lidt amatøragtigt, vil selv have oprettet et firma måske i et andet land, hvor jeg vil have handlet og "tjent" mine penge som løn til mig selv.

  • 0
  • 1
Bent Jensen

Eller Terrorisme, så kan de få livstid eller dødsstraf,.

Som hvis man er blevet ramt, nok også vil synes er rimelig.

Man kan bruge regler om hvidvaskning af Dollars, men ikke Bitcoin. Da Bitcoin ikke er en valuta, men en varer. Men som du også siger her, hvis det kan bevises en hælervarer. Men så kan de nok ikke sætte i fængsel, så længe som myndigheder gerne vil.

Men der er ganske "morsomt" at se, at de prøver at give nogen små fisk lange fængselstraffe, mens hacking af data på 4 millioner offentligt ansatte ikke giver noget. Eller kun en fyring af den overordnet leder, som en slags bodsgang, resten er som i ASK og SKAT sagen stærkt på vej ind under guldtæppet, da de ansvarlige skal findes langt op i magtstrukturen eller blandt politikere.

  • 0
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere