Amerikansk politi bruger Clearview til at finde demonstranter efter angreb på Kongressen

11. januar 2021 kl. 14:257
Amerikansk politi bruger Clearview til at finde demonstranter efter angreb på Kongressen
Illustration: SherryVSmithVAB, BigStock.
Den kontroversielle ansigtsgenkendelsesteknologi Clearview har fået et popularitetsboost på 26 procent efter optøjerne ved Kongressen i USA sidste onsdag. Politiet bruger den til at finde demonstranter.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Efter demonstranter stormede Kongressen i USA sidste onsdag, har Clearview-appen til ansigtsgenkendelse, fået et popularitetsboost.

Det skriver The New York Times.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Hoan Ton-That, direktør i virksomheden, er antallet af søgninger med appen steget med 26 procent i forhold til en gennemsnittet. Efter demonstrationen har F.B.I. nemlig bedt politienheder landet over om assistance med at identificere personer, som er blevet fotograferet ved optøjerne.

For eksempel bruger politiet i Alabama-byen Oxford og enheden i Miami appen til at identificere personer, hvorefter man sender informationerne til F.B.I. I Miami har man fået et potentielt match, efter at have brugt appen under en time.

Appen har en database med over 3 milliarder fotos, som er indsamlet fra diverse internetsider. Når en betjent laver en søgning, giver Clearview links til hjemmesider, hvor ansigtet er fremgået.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
14. januar 2021 kl. 11:53

DÉT er jo lige præcis en af den slags 'services' jeg gerne vil beskyttes imod ... at en privat virksomhed indsamler, anvender og sælger data helt uden tilladelse.

Cambridge Analytica MK II ...!

Kom nu på banen Margrethe og resten af EU ... I skal på vores alle sammens vegne kræve erstatning for den slags og få det stoppet.

.. og nej, jeg har ikke tænkt mig at begå nogen ulovligheder så jeg kunne grundlæggende være ligeglad men det er jeg altså ikke...!

6
12. januar 2021 kl. 15:39

3 mia fotos - kan jeg blive slettet?

Hvis du gerne vil slettes skal du gøre følgende:

If you would like to ask a question about our privacy policy or exercise your data privacy rights please contact us at: <a href="mailto:privacy-requests@clearview.ai">privacy-requests@clearview.ai</a&…;. This address will connect you to our Data Protection Officer. Please submit name, a headshot and, if you are requesting data access, a photo of a government-issued ID to facilitate the processing of your request.

For at få slettet dine data, skal du altså sende dem endnu mere data. Det giver da god mening.

5
12. januar 2021 kl. 14:23

Clearview har indsamlet de 3 mia billeder på internettet og bruger tilsyneladende. Bortset fra FB har de vel ikke lov til at høste alle de billeder og bruge dem kommercielt? Jeg vil da gerne have fjernet alle billeder af min famillie fra deres db.

4
12. januar 2021 kl. 12:07

Det er jo dokumentation. Jeg tror de havde en forventning om at vinde kampen

2
12. januar 2021 kl. 11:20

Mon ikke de (som i alle sådanne tilfælde) i første omgang finder ud af, hvem der ligner? I næste trin drejer det sig vel om, om vedkommende faktisk var på åstedet...

1
12. januar 2021 kl. 07:48

Det er virkelig dumt at udføre kriminalitet med et filmende kamera i hånden. Men, det siger vel lidt om intelligens niveauet :)