Amerikansk organisation stiller spørgsmål: USA ville have Facebook til at omkode Messenger til at overvåge opkald

Illustration: Arkiv
I kampen mod bandekriminalitet forsøgte det amerikanske justitsministerium via de amerikanske domstole at få Facebook til at omprogrammere deres Messenger-app, så myndighederne kunne aflytte bandemistænktes opkald.

Den amerikansk organisation ACLU (American Civil Liberties Union) kræver hemmelige retsdokumenter om en Facebook-sag udleveret. Det skriver Techcrunch.

Tidligere i år forsøgte det amerikanske Justitsministerium at få Facebook til at oprette en “bagdør” i deres Messenger-app, så ministeriet kunne overvåge mistænkte igennem app’en.

Facebook skulle omkode dele af Messenger, så ministeriet kunne få mulighed for at aflytte VoIP-opkald (Voice over Internet Protocol). Det ville Facebook ikke.

Nu vil ACLU have løftet sløret for nogle af de hemmelige retsdokumenter i sagen for at finde ud af, hvordan og hvorfor myndighederne forsøgte at få Facebook til at oprette bagdøren.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Hans Nielsen

"så myndighederne kunne aflytte bandemistænktes opkald"

Formoder dem som er på fri fod, alllede nu benytter koder eller andre platforme. Hvis de da i det hele taget benytter sig af en mobiltelefon under udøvelse af deres "job". Det er hvis noget der lærer allerede den første gang de er i fængsel. Enten på grund af brug af mobil, eller ved erfaring delt af andre indsatte.

Hvis de altså ikke er dummere end loven tillader, og ikke læser aviser eller ser nyheder.

Det her går hvis igen kun ud på, at øge overvågningen af hele befolkningen. Med en begrundelse taget fra listen "indsæt her"

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere