Amerikansk myndighed: Zoom har i årevis vildledt brugere om end-to-end-kryptering

10. november 2020 kl. 10:35
Amerikansk myndighed: Zoom har i årevis vildledt brugere om end-to-end-kryptering
Illustration: Bigstock.
Krypteringsniveauet hos videotjenesten Zoom har i årevis været ringere end det niveau, som virksomheden har reklameret med overfor sine brugere.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den populære platform til videokommunikation Zoom har lanceret planer om at forbedre tjenestens sikkerhed, efter at den amerikanske handelsmyndighed FTC har kritiseret Zoom for i årevis at have givet vildledende oplysninger til sine brugere.

Det skriver Arstechnica.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Siden i hvert fald 2016 har Zoom vildledt brugere ved at påpege, at selskabet tilbød ‘end-to-end, 256-bit kryptering’ for at sikre brugernes kommunikation, selvom sikkerhedsniveauet rent faktisk var lavere,« lyder det fra FTC i en meddelelse.

På trods af løftet om end-to-end-kryptering har Zoom ifølge FTC haft »kryptografiske nøgler, der kunne give Zoom adgang til indholdet af sine kunders møder«. Krypteringsniveauet har derfor været lavere det niveau, som virksomheden har lovet, påpeger FTC.

Sagen har ført til, at Zoom er gået med til at oprette et sikkerhedsprogram, der skal højne sikkerheden på platformen. Derudover har Zoom tilkendegivet, at selskabet vil give FTC besked, hvis der i fremtiden opstår sikkerhedsbrud på videotjenesten.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger