Amerikansk myndighed: Zoom har i årevis vildledt brugere om end-to-end-kryptering

Krypteringsniveauet hos videotjenesten Zoom har i årevis været ringere end det niveau, som virksomheden har reklameret med overfor sine brugere.

Den populære platform til videokommunikation Zoom har lanceret planer om at forbedre tjenestens sikkerhed, efter at den amerikanske handelsmyndighed FTC har kritiseret Zoom for i årevis at have givet vildledende oplysninger til sine brugere.

Det skriver Arstechnica.

»Siden i hvert fald 2016 har Zoom vildledt brugere ved at påpege, at selskabet tilbød ‘end-to-end, 256-bit kryptering’ for at sikre brugernes kommunikation, selvom sikkerhedsniveauet rent faktisk var lavere,« lyder det fra FTC i en meddelelse.

På trods af løftet om end-to-end-kryptering har Zoom ifølge FTC haft »kryptografiske nøgler, der kunne give Zoom adgang til indholdet af sine kunders møder«. Krypteringsniveauet har derfor været lavere det niveau, som virksomheden har lovet, påpeger FTC.

Sagen har ført til, at Zoom er gået med til at oprette et sikkerhedsprogram, der skal højne sikkerheden på platformen. Derudover har Zoom tilkendegivet, at selskabet vil give FTC besked, hvis der i fremtiden opstår sikkerhedsbrud på videotjenesten.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere