Amerikansk myndighed kræver højere it-sikkerhed på sociale medier efter stort Twitter-hack

Illustration: Pixabay
Et meget lavt sikkerhedsniveau hos Twitter gjorde livet nemt for it-kriminelle under et angreb mod det sociale medie i sommer. Nu vil en myndighed fra New York have strammere regler for it-sikkerheden på systemisk vigtige sociale medier.

Der er behov for mere regulering og højere krav til cybersikkerhed på store sociale medier, som kan betragtes som systemisk vigtige.

Sådan lyder det fra staten New Yorks finansielle myndighed, der netop har udgivet en rapport, som undersøger et it-angreb mod Twitter, der fandt sted tidligere i år.

Det skriver CNN Business.

Under it-angrebet lykkedes det bagmændene at få adgang til Twitters interne systemer og overtage styringen af en række profiler på det sociale medie i flere timer - herunder Elon Musks og Barack Obamas.

Nu viser den nye rapport ifølge CNN, at bagmændene udførte angrebet med meget simple metoder. Blandt andet ved at lave et supportopkald hvor de lod som om, at de var it-ansatte hos Twitter.

Derudover havde Twitter på daværende tidspunkt ikke nogen CISO (ansvarlig person for virksomhedens informationssikkerhed, red) og det sociale medies interne sikkerhedskontroller var ringe, lyder det i rapporten.

Det er staten New Yorks Department of Financial Services, der står bag rapporten, og myndigheden opfordrer nu til, at cybersikkerhed skal reguleres mere på store og systemisk vigtige it-platforme.

»I andre brancher, der betragtes som kritisk infrastruktur, såsom telekommunikation, forsyningsselskaber og finansverdenen, er der tilsyn og øget regulering, der skal sørge for, at offentlighedens interesser bliver beskyttet,« lyder det i rapporten fra den finansielle myndighed i New York.

»Der er brug for samme tiltag, når det kommer til at sikre et højt cybersikkerhedsniveau i store og systemisk vigtige sociale medier,« konkluderer rapporten.

Ifølge CNN oplyser Twitter i en meddelelse, at der er blevet sat et arbejde i gang for at forbedre sikkerheden på det sociale medie.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere