Amerikansk militærs Twitter og Youtube-konti hacket

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Meddelelser, som tilsyneladende skulle være fra Islamisk Stat, blev postet på den amerikanske miltærkommandos Youtube- og Twitterkonti.

Den amerikanske militærkommandos Twitter- og Youtube-konti er blevet suspenderet i nogle timer, efter de blev hacker af en gruppe, som hævder at bakke op om Islamisk Stat. Det skriver BBC News.

»Amerikanske soldater, vi kommer, så jer over skulderen,« lød en af beskederne, som blev sendt ud via Centcoms Twitterkonto. Også en række interne militære dokumenter blev postet på Twitterfeeded. Opdateringen var tilsyneladende signeret af ISIS, som er et andet navn for Islamisk Stat.

Den amerikanske centralkommando understreger selv, at der her er tale om cybervandalisme, og og ikke et seriøst dataindbrud.

I et statement fortæller amerikanerne, at ingen klassificeret information er blevet postet. Men alligevel er det ifølge BBC pinligt for USA, især fordi præsident Barack Obama på tidspunktet gav en tale om cybersikkerhed.

Her fortalte han blandt andet, at USA i forbindelse med hacket på Sony Pictures Entertainment var blevet mindet om enorme sårbarheder for økonomien, nationen og for amerikanerne.

Obamas talsmand, Josh Earnest, fortæller, at USA undersøger hackningen af Twitterkontoen, og at de undersøger omfanget af episoden. Men de understreger, at der er stor forskel på at få hacket en Twitterkonto og et stort dataindbrud.

BBC har sat en række analytikere til at kigge på sagen, og de mener heller ikke, at der er noget sikkerhedsmæssigt at bekymre sig om i dette tilfælde. Men at det er et irriterende hack for den amerikanske regering, som formentlig nu er tvunget til at se nærmere på nogle af de fundamentale risici, der er ved at benytte sig af Twitterkonti.

Analytikerne kalder desuden de ting, som er blevet postet, amatøragtigt og meget lidt overbevisende. Dokumenterne indeholdt næsten ingen hemmeligheder, skriver BBC. Mange af tingene kan findes på amerikanske militærwebsider.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere