Amerikansk medie til besøgende i Sotji: Regn med at blive hacket under OL

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Regn med at din enhed bliver hacket på få minutter, lyder advarslen fra amerikanske NBC.

Det er ikke et spørgsmål om du bliver hacket, hvis du bruger it-udstyr i Rusland under OL, men om hvornår, du bliver hacket. Sådan lyder det fra den amerikanske nyhedsstation NBC, der i et indslag undersøger it-sikkerheden i OL-værtslandet.

NBC testede sammen med en sikkerhedsekspert hvad der skete, når de brugte fabriksnye enheder til at tilgå internettet via trådløse netværk. På mindre end et minut var hackere på sporet af en fabriksny computer, og computeren var hacket inden for 24 timer.

I et andet tilfælde var en smartphone kompromitteret få minutter efter en forbindelse til et trådløst netværk på en restaurant.

Kaspersky siger til NBC, at besøgende har så mange enheder med, at hackerne har rigeligt med muligheder for at angribe. Samtidig kan alle dele af it-infrastrukturen være under angreb, så det ikke kun der åbne trådløse netværk, der udgør en sikkerhedsrisiko.

Men det er ikke kun it-sikkerheden, rejsende skal være opmærksomme på. Ifølge NBC skulle det amerikanske udenrigsministerium ligefrem have sagt, at besøgende ikke skal regne med nogen form for privatliv - heller ikke på hotelværelset.

Opdatering: Indslaget er blevet kritiseret for at være meget misvisende. Problemet er ikke de russiske netforbindelser, men at NBC-journalisten besøger skumle websider med OL-indhold og ukritisk downloader en ondsindet applikation til telefonen, lyder kritikken.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Claus Jacobsen

da de jo har medierettighederne til legene. - Så hvis man anbefaler at alle lader deres udstyr blive hjemme - så kan de også langt bedre kontrollere mediestrømmen selv. Ingen ubehagelige Twitter-overraskelser eller illegale videooptagelser på nettet. Så der er vist ikke noget der er så skidt at det ikke er godt for noget.

At det så i virkeligheden er totalt skræmmende hvad der sker, er en anden side af sagen, men selvfølgelig meget vigtigere og desværre dybt tragisk.

 • 3
 • 0
Tor Thrysøe

Angrebene kommer sikkert med større tæthed i Sochi for tiden end så mange andre steder. Turister, sportsfolk og specielt journalister (også selvom det er sports"journalister") er vel taknemmelige mål. Men selvfølgelig vil en maskine du lige har pillet ud af indpakningen og logget på en offentlig Wi-Fi være lige til at gå til for en med mindre hæderlige hensigter. Opdateret, med den nødvendige sikkerhedssoftware og over en trusted VPN er det jo nok noget andet. Og kasparsky vil vel altid være interessant i at holde paranoiaen oppe, det er det de lever af.

 • 1
 • 1
Tor Thrysøe

Bokseks alder har ikke noget med noget at gøre. Om den er nyinstalleret, ikke opdateret, konfigureret og sat op til VPN har.

Og problemerne; Ja dem artiklen handler om, at blive hacket af grumme russere når det retteligen er NSA's opgave.

 • 8
 • 0
Claus Jacobsen

Nej Tor - det gør den kun fordi du under installationen ikke har tilladt den at hente opdateringerne med det samme. Gør man det, så vil det ske som Christian siger, men det er et punkt hvor der kræves en brugerinteraktion.

 • 0
 • 0
Tor Thrysøe

Har godt set det i tidligere versioner men syntes ikke lige jeg faldt over det i 16. Windows har altid skulle bruge en evighed efter man har installeret skidtet og uanset hvad må en boks der lige er hevet ud af indpakningen behøve en omgang med mindre den kommer lige fra samlebåndet.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere