Det var Ruslands præsident, der beordrede og orkestrerede de cyberangreb, som ramte flere af demokraternes nøglepersoner under den nyligt oversåtede amerikansk præsidentvalgkamp. Sådan siger to ledende efterretningsfolk til den amerikanske nyhedsstation NBC News.
De to efterretningskilder har haft adgang til nye oplysninger, og de udtaler, at man nu ‘med høj grad af sikkerhed’ kan slå fast, at Vladimir Putin havde en finger med i spillet i forsøget på at forhindre Hillary Clinton i at blive præsident.
Ifølge dem var Putin personligt med til at beslutte, hvordan informationer, som hackere havde sikret fra Det Demokratiske Partis computere, blev lækket og på anden måde brugt.
Angrebene var i første omgang en slags vendetta mod Clinton, men sidenhen udviklede angrebene sig til et forsøg på at få USA's politiske system til at fremstå som korrupt, ligesom man ønskede at underminere USA's troværdighed over for landets allierede, lyder det fra de to efterretningskilder.
Og ifølge den tidligere amerikanske ambassadør i Rusland Michael McFaul, så stemmer oplysninger meget godt overens med den Putin, han lærte at kende i hans tid i Rusland fra 2012-2014.
»Det er helt sikkert i overensstemmelse med den Putin, som jeg har set og arbejdet sammen med, da jeg var ambassadør og i regeringen. Han har haft en vendetta mod Hillary Clinton, der har været kendt i lang tid på grund af det, hun sagde om hans parlamentsvalg tilbage i 2011. Han ønsker at miskreditere amerikansk demokrati og svække os i forhold til at lede den liberale demokratiske orden. Og helt afgjort kan han godt lide den nyvalgte præsident Trumps syn på Rusland,« siger Michael McFaul til NBC News.
Det er ikke oplyst, hvilken efterretningstjeneste de to anonyme kilder arbejder for.
Hvordan amerikanerne ønsker at agere ud fra de nye oplysninger er ikke til at sige, men en tidligere CIA-agent siger til NBC, at situationen er så tilspidset, at Obama-administrationen kan se sig nødsaget til at reagere, inden den forlader Det Hvide Hus.
"Hele situationen er så ophedet. Jeg kan meget nemt se dem sige: ‘Vi kan ikke bare sige wow, det var forfærdeligt, og der er ikke noget vi kan gøre,’" siger kilden til NBC.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.