Amerikansk mand sagsøger telegigant: Sim-svindel førte til enormt kryptovalutatyveri

Amerikansk mand sagsøger telegigant: Sim-svindel førte til enormt kryptovalutatyveri
Illustration: Lasse Gorm Jensen.
I USA lægger en mand nu sag an mod telegiganten AT&T, efter han var udsat for sim-svindel og fik stjålet mere end 12 millioner danske kroner.
25. oktober 2019 kl. 09:01
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Version2 har den seneste tid vist, hvor nemt det er at få udleveret en anden persons sim-kort og udføre et såkald sim-swap-angreb.

Sådan et angreb har nu kostet en amerikansk mand kryptovaluta for en værdi af 1,8 millioner dollars, hvilket svarer til mere end 12 millioner danske kroner.

Det skriver Ars Technica.

Derfor har manden, Seth Shapiro, sagsøgt den amerikanske telegigant AT&T.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selskabet forhindrede nemlig ikke deres ansatte i at sælge adgang til kunders telefoner, står der i søgsmålet, hvor det hævdes, at selskabets ansatte i mindst fire tilfælde havde uautoriseret adgang til Seth Shapiros mobilkonto, hvor ansatte hos AT&T hjalp en hacker med angrebet mod betaling.

»På trods af sin evne til at spore den yderst mistænkelige adfærd lykkedes det ikke for AT&T at bruge denne teknologi til at beskytte Mr. Shapiros konto. Hvis AT&T havde ordentlige sikkerhedsforanstaltninger på plads, ville adfærden være blevet opdaget og have forhindret yderligere sim-swap-angreb på Mr. Shapiros telefon,« står der i søgsmålet.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger