Amerikansk kovending om netneutralitet: Betalingsmotorvej for båndbredde på tale

24. april 2014 kl. 09:381
Amerikansk kovending om netneutralitet: Betalingsmotorvej for båndbredde på tale
Illustration: Wikimedia.
Amerikanske FCC arbejder på nye regler, der tillader internetudbydere at sælge særskilte og hurtige netforbindelser til tjenester som Netflix og Amazon.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I USA arbejder det uafhængige teleagentur FCC på et nyt regelsæt, der giver internetudbydere mulighed for at sælge særlige motorvejsforbindelser til onlinetjenester som Netflix, Amazon og Google, der har behov for stor båndbredde og hastighed.

I følge New York Times anses forslaget for en massiv kovending i forhold til Federal Communications Commissions (FCC) tidligere holdning, der modsat gik på at beskytte netneutraliteten på internettet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Netneutralitet går blandt andet ud på at sikre, at alle internetbrugere har lige adgang til internettet og dets ressourcer. Men derudover har debatten netop også gået på, at båndbredesultne tjenester som Netflix og Skype ikke skal kunne diskrimineres af internetudbyderne, fordi deres tjenester bruger meget båndbredde.

Men i følge New York Times kilder, der er blevet briefet om forslaget, vil de nye regler både give internetudbyderne mulighed for at forhandle uafhængige aftaler med internetvirksomheder og samtidig tage forskellige takster for at give den enkelte tjeneste adgang til den nødvendige båndbredde.

Læs mere om sagen her.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
24. april 2014 kl. 12:13

sidder lige og tænker.... Når nu den slags aftaler bliver dagligdag (vi undgår det næppe :-( ) Hvis man er netflix-kunde og de ikke har en aftale om båndbredde med ens ISP, kan man så berettiget kræve kompensation?