Amerikansk kongres omstøder privacy-regler: ISP'er må fortsat sælge browserdata uden samtykke

29. marts 2017 kl. 10:40
Nye privacy-regler var uretfærdige over for internetselskaber, forklarer Det Hvide Hus.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Et flertal i den amerikanske kongres har tirsdag stemt for at afskaffe de privacyregler, som skulle forbyde amerikanske internetudbydere at sælge kunders browseroplysninger uden samtykke.

De nu annullerede regler blev vedtaget i kongressen sidste år. Men tidligere på måneden blokerede det republikanske flertal i Federal Communications Comission (FCC) for, at reglerne kunne træde i kraft. Og nu er de altså helt afskaffet af både senatet og kongressen, skriver Los Angeles Times.

Med privacy-reglerne af vejen står det amerikanske internetudbydere frit for at sælge brugerdata som placering via IP-adresse, browserhistorik, sundhedsinformation og finansiel information til reklame- og marketingformål - uden at spørge brugeren først.

Det er ifølge flere republikanere uretfærdigt at pålægge ISP'er privacy-regler, som ikke skal efterleves af sider som Google og Facebook.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det giver regler, som bringer meget forskellige regulatoriske regimer baseret på identiteten af online-aktøren,« lyder det i en melding fra Det Hvide Hus, hvor præsident Trump bakker op om kongressens beslutning.

Beslutningen vækker bekymring hos borgerretsorganisationen ACLU.

'Med data fra ISP'er kan tredjeparter potentielt få indsigt i din religion, din seksuelle orientering, og selv hvor ofte du binge-watcher Netflix. Endnu mere foruroligende er det, at myndigheder også kan købe data,' lyder det i en meddelelse.

Andre argumenterer for, at brugere fortsat frit kan vælge Facebook og Google far, mens det er mere vanskeligt at skifte ISP - og finde en, som ikke videresælger data.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foruden at aflyse de stærkere regler for privacy, har kongressen med den nye afstemning samtidig slået fast, at FCC ikke på ny kan indføre lignende regler.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger