Amerikansk distrikt indfører halvt års forbud mod nye bitcoinminer efter guldfeber

Illustration: RaStudio/Bigstock
Chelan County i Washington, USA, har forlænget et forbud mod etableringen af nye bitcoinminer til seks måneder efter en eksplosion i mængden af forespørgsler.

Hvis du overvejer at oprette et datacenter til at mine bitcoin, må du finde et andet sted end Chelan County. Washington-distriktet har forbudt oprettelsen af nye miner, efter en eksplosion i antallet af miner har bragt forsyningsselskaberne i knæ. Det skriver Seattle Times.

Grunden til, at bitcoin-entusiaster fra nær og fjern er valfartet til Chelan County, er distriktets omfattende vandkraftsystem, som har ført til meget lave elpriser.

På et normalt år stiger efterspørgslen på elektricitet i Chelan County med omtrent 4 megawatt, men siden januar 2017 har minere indsendt forespørgsler på 210 megawatt til forsyningsselskaberne – næsten en fordobling af hele distriktets nuværende elforbrug.

Læs også: Rusland følger Kinas eksempel: Vil forbyde bitcoin-handel

Delte meninger hos lokalbefolkningen

Bitcoin-guldfeberen er ikke blevet mødt med udelt begejstring hos beboerne i Chelan County. Mens nogle beboere mener, at bitcoin-minerne kan give et boost til økonomien i distriktet, påpeger andre, at bitcoin-mining ikke er en særligt personaleintensiv industri.

Minernes ry bliver ikke forbedret af, at forsyningsselskaberne i gennemsnit finder tre bitcoin-miner om ugen, som bliver drevet uden tilladelse. De ikke-godkendte miner bliver drevet i almindelige boligområder, hvor elnettet ikke er udstyret til at håndtere den store efterspørgsel.

Den glubske blockchain

Grunden til, at bitcoin-minere er villige til at rejse langt for billig strøm, er den store mængde elektricitet, det kræver at mine en bitcoin. Systemet er indrettet sådan, at jo flere der miner bitcoins, des sværere bliver det, og des mere strøm er derfor påkrævet.

I takt med at prisen på bitcoins er steget, er der kommet flere minere til, og strømforbruget er fulgt med. Den mekanisme har ført til, at bitcoins samlede strømforbrug er kommet på niveau med hele nationalstaters.

Læs også: Bitcoin-mining sluger strøm svarende til Danmarks samlede energiforbrug

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere