Amerikansk distrikt indfører halvt års forbud mod nye bitcoinminer efter guldfeber

29. maj 2018 kl. 15:39
Amerikansk distrikt indfører halvt års forbud mod nye bitcoinminer efter guldfeber
Illustration: RaStudio/Bigstock.
Chelan County i Washington, USA, har forlænget et forbud mod etableringen af nye bitcoinminer til seks måneder efter en eksplosion i mængden af forespørgsler.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hvis du overvejer at oprette et datacenter til at mine bitcoin, må du finde et andet sted end Chelan County. Washington-distriktet har forbudt oprettelsen af nye miner, efter en eksplosion i antallet af miner har bragt forsyningsselskaberne i knæ. Det skriver Seattle Times.

Grunden til, at bitcoin-entusiaster fra nær og fjern er valfartet til Chelan County, er distriktets omfattende vandkraftsystem, som har ført til meget lave elpriser.

På et normalt år stiger efterspørgslen på elektricitet i Chelan County med omtrent 4 megawatt, men siden januar 2017 har minere indsendt forespørgsler på 210 megawatt til forsyningsselskaberne – næsten en fordobling af hele distriktets nuværende elforbrug.

Delte meninger hos lokalbefolkningen

Bitcoin-guldfeberen er ikke blevet mødt med udelt begejstring hos beboerne i Chelan County. Mens nogle beboere mener, at bitcoin-minerne kan give et boost til økonomien i distriktet, påpeger andre, at bitcoin-mining ikke er en særligt personaleintensiv industri.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Minernes ry bliver ikke forbedret af, at forsyningsselskaberne i gennemsnit finder tre bitcoin-miner om ugen, som bliver drevet uden tilladelse. De ikke-godkendte miner bliver drevet i almindelige boligområder, hvor elnettet ikke er udstyret til at håndtere den store efterspørgsel.

Den glubske blockchain

Grunden til, at bitcoin-minere er villige til at rejse langt for billig strøm, er den store mængde elektricitet, det kræver at mine en bitcoin. Systemet er indrettet sådan, at jo flere der miner bitcoins, des sværere bliver det, og des mere strøm er derfor påkrævet.

I takt med at prisen på bitcoins er steget, er der kommet flere minere til, og strømforbruget er fulgt med. Den mekanisme har ført til, at bitcoins samlede strømforbrug er kommet på niveau med hele nationalstaters.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger