Amerikansk by vedtager omfattende forbud mod ansigtsgenkendelse

Illustration: Bigstock
Portland har vedtaget et forbud mod brug af ansigtsgenkendelse for både myndigheder og private virksomheder. Det træder i kraft til næste år.

Den amerikanske by Portland har vedtaget et omfattende forbud mod brug af ansigtsgenkendelse.

Det skriver Cnet.

Portlands forbud mod ansigtsgenkendelsesteknologi er ikke det første af sin slags i USA, men det er indtil videre det mest omfattende.

Forbuddet omfatter offentlige myndigheder at bruge teknologien, og hvilket byer som Boston, San Francisco og Oakland også har gjort. Men forbuddet i Portland er det første, som også går skridtet videre og forhindrer kommercielle virksomheder i at bruge teknologien.

Det betyder, at det ikke længere vil være muligt for butikker, virksomheder eller lufthavne i området at bruge teknologien, ligesom det også vil blive forbudt for politiet at bruge ansigtsgenkendelse til at identificere mistænkte.

»Indbyggere i Portland bør aldrig frygte for, at deres ret til privatliv bliver forhindret eller udnyttet af myndigheder eller af en privat institution,« siger Portlands borgmester Ted Wheeler ifølge mediet Onezero.

Forslaget blev vedtaget enstemmigt, og forbuddet træder i kraft i januar 2021.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Morten Hertz

Set i lyset af diverse “Defund the police”-bevægelser sammesteds, kunne man jo godt få den tanke, at nogen i Portland slet ikke kan lide politi, men vil gøre alt for at stikke en kæp i hjulet på ordensmagten.

  • 3
  • 7
#3 Morten Madsen

Jeg tror du har misforstået hvad "Defund the police" går ud på, det handler om at man vil have politiet til at lave politi opgaver, ikke misbrugs behandling/håndtering og mange andre opgaver som politiet i USA varetager men ikke har kompetence til samt det giver heller ikke mening at det ligger hos politiet.

  • 4
  • 4
#4 Per Haugen

"Den amerikanske by Portland" -- her kan det være tale om to byer i U.S.A.: Portland, Maine, den største by i denne delstat, og Portland, Oregon, ligeledes denne delstats største by. Jeg går ud fra at det drejer sig om sidsnævnte, siden Ted Wheeler omtales som borgmester, men i U.S.A. og Canada er der mange byer af samme navn og derfor bør man altid angive hvilken delstat / provins det er tale om.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere