Amerikansk bitcoin-mine tjener 40 mio. kr. pr. måned

En bitcoin-mine i det østlige Washington skaber bitcoins nok til at tjene 8 mio. dollars hver måned. Det fortæller minens ejer til en lokal tv-station.

En såkaldt bitcoin-mine i USA har gjort jagten på nye bitcoins til en lukrativ forretning. Minen, en samling computere, der skaber bitcoins, fylder to lagerhaller og har en samlet processorkraft på en petahash. Det skriver Networkworld.com.

Den præcise placering af ”minen” er holdt hemmelig, men den er ifølge ejeren placeret i det østlige Washington for at sikre en stabil og billig forsyning af elektricitet. Computerne i lagerhallerne bruger 1,4 MW og arbejder døgnet rundt på at knække bitcoin-algoritmen.

En enkelt bitcoin står lige nu i omkring 625 $.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Henrik Pedersen

Jeg synes faktisk Bitcoins er en fin ting og jeg er enig i at vi er nødt til at have en fremtidig valuta, og jeg synes at det er godt at vi begynder at se på digitale valutaer. Især som Bitcoins uden centrale instanser og uden mulighed for statslig indgriben.

Hvad jeg dog har imod bitcoins er alle de CPU cycles der spildes på det.. Jeg kan godt se problemet med at man er nødt til at have en måde at "holde dem igen" på digitalt, især når det er decentralt. Men 1,4MW lige ud i luften udelukkende til at mine efter denne digitale valuta, det skriger altså af miljøsvineri. Og der er mange lignende racks verden over, der selvom de er mindre, stadig æder EKSTREME mængder strøm. I en moderne verden hvor vi snakker om grøn energi og at vi skal spare på resurserne, så kan det godt virke en smule hul i hovedet at fyre sådanne mængder energi efter Bitcoins.

 • 10
 • 0
#4 Martin Bøgelund

Jeg synes det er værd at nævne, at et stort tandhjul i denne Bitcoin-mine er Raspberry Pi: "We were struck dumb (really – jaws resting on chests, drooling slightly) when we saw the footage of how they’re mining: that’s an awful lot of Pis, and even more ASIC miners. We don’t think we’ve seen so many Raspberry Pis in one place outside the factory in Wales where they’re made."

 • 3
 • 0
#5 Claus Jacobsen

@Milos - ja det kan man godt. - Der var en lettere uheldig knægt på et universitet i USA der "kom til" at sætte en miner op på universitets SuperComputer cluster (som kører som en "cloudtjeneste" for de studerende/ansatte på stedet) - Deeeet gik ham ikke alt for godt da der var nogen der undrede sig lidt over cpu-usage i overvågningen. Han er vist ikke studerende længere. Men jeg tror faktisk ikke det er tilladt at bruge cloudtjenester som Amazon ec2 eller azure til det. Teknisk er der ingen hindringer i vejen.

 • 1
 • 0
#6 Ole Kaas

Og der er mange lignende racks verden over, der selvom de er mindre, stadig æder EKSTREME mængder strøm. I en moderne verden hvor vi snakker om grøn energi og at vi skal spare på resurserne, så kan det godt virke en smule hul i hovedet at fyre sådanne mængder energi efter Bitcoins.

Det sviner nok ikke mere end udvinding af guld gør - vi har så meget af det at vi "graver" det ned igen (Fort Knox). Alligevel bruger vi absurde ressourcer og kemimailer på klemme det ud af jorden selv om der er tale om få gram pr. ton malm.

Vedligeholdelse af det gængse monetære system med mønter og pengesedler koster også ressourcer. Her må man sige at ressourcerne til at vedligeholde bitcoins, når først de er fundet, er ret begrænsede.

 • 2
 • 0
#8 Henrik Mikael Kristensen

Jeg synes også det er miljøsvineri, men forhåbentligt giver det også en undskyldning for opsætning af flere solceller/vindmøller med henblik på drift af CPU farme, der måske bagefter kan bruges til noget andet. Hvis man har en god indkomst på mining, kan det måske give god mening at bruge nogle af pengene på at finansiere grønne energiinstallationer.

 • 0
 • 0
#9 Kristian Klausen
 • 4
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere