Amerikansk bitcoin-mine tjener 40 mio. kr. pr. måned

12. marts 2014 kl. 08:4214
En bitcoin-mine i det østlige Washington skaber bitcoins nok til at tjene 8 mio. dollars hver måned. Det fortæller minens ejer til en lokal tv-station.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En såkaldt bitcoin-mine i USA har gjort jagten på nye bitcoins til en lukrativ forretning. Minen, en samling computere, der skaber bitcoins, fylder to lagerhaller og har en samlet processorkraft på en petahash. Det skriver Networkworld.com.

Den præcise placering af ”minen” er holdt hemmelig, men den er ifølge ejeren placeret i det østlige Washington for at sikre en stabil og billig forsyning af elektricitet. Computerne i lagerhallerne bruger 1,4 MW og arbejder døgnet rundt på at knække bitcoin-algoritmen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

[video: https://www.youtube.com/watch?v=5CjldZLXiAU]

En enkelt bitcoin står lige nu i omkring 625 $.

14 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
12. marts 2014 kl. 09:09

Jeg synes det er værd at nævne, at et stort tandhjul i denne Bitcoin-mine er Raspberry Pi: "We were struck dumb (really – jaws resting on chests, drooling slightly) when we saw the footage of how they’re mining: that’s an awful lot of Pis, and even more ASIC miners. We don’t think we’ve seen so many Raspberry Pis in one place outside the factory in Wales where they’re made."

3
12. marts 2014 kl. 09:07

Kan man egentligt bruge en Cloud løsning til at mine? :-)

13
12. marts 2014 kl. 16:11

Kan man egentligt bruge en Cloud løsning til at mine? :-)

Ja, men det er for dyrt. Du tjener ikke lige så meget som du skal betale til Amazon.

Dem der miner bruger enten en computer med gode GPU, eller dedikeret hardware. Hvis man kigger i videoen så kan man også se at de fleste af de der boards er ret unikke.

14
12. marts 2014 kl. 16:25

Idag er det ikke engang nok at bruge gpu-baserede løsninger i den her skala. Det skal være med specielle ASICs ellers er det ikke rentabelt.(med mindre man har fri strøm) og hele essensen i bitcoins er jo at det bliver sværere og sværere at mine.

10
12. marts 2014 kl. 10:34

du betaler for compute power i skyen, så det minimale bitcoin du kan udvinde fra ren CPU, kan slet ik svare sig i forhold til prisen. Der findes dog bitcoin miner clouds, som har specielt hardware til at udvinde bitcoins meget mere effectiv, hvor du kan købe X gange megahash power.

5
12. marts 2014 kl. 09:39

@Milos - ja det kan man godt. - Der var en lettere uheldig knægt på et universitet i USA der "kom til" at sætte en miner op på universitets SuperComputer cluster (som kører som en "cloudtjeneste" for de studerende/ansatte på stedet) - Deeeet gik ham ikke alt for godt da der var nogen der undrede sig lidt over cpu-usage i overvågningen. Han er vist ikke studerende længere. Men jeg tror faktisk ikke det er tilladt at bruge cloudtjenester som Amazon ec2 eller azure til det. Teknisk er der ingen hindringer i vejen.

2
12. marts 2014 kl. 09:05

Jeg synes faktisk Bitcoins er en fin ting og jeg er enig i at vi er nødt til at have en fremtidig valuta, og jeg synes at det er godt at vi begynder at se på digitale valutaer. Især som Bitcoins uden centrale instanser og uden mulighed for statslig indgriben.

Hvad jeg dog har imod bitcoins er alle de CPU cycles der spildes på det.. Jeg kan godt se problemet med at man er nødt til at have en måde at "holde dem igen" på digitalt, især når det er decentralt. Men 1,4MW lige ud i luften udelukkende til at mine efter denne digitale valuta, det skriger altså af miljøsvineri. Og der er mange lignende racks verden over, der selvom de er mindre, stadig æder EKSTREME mængder strøm. I en moderne verden hvor vi snakker om grøn energi og at vi skal spare på resurserne, så kan det godt virke en smule hul i hovedet at fyre sådanne mængder energi efter Bitcoins.

8
12. marts 2014 kl. 10:29

Jeg synes også det er miljøsvineri, men forhåbentligt giver det også en undskyldning for opsætning af flere solceller/vindmøller med henblik på drift af CPU farme, der måske bagefter kan bruges til noget andet. Hvis man har en god indkomst på mining, kan det måske give god mening at bruge nogle af pengene på at finansiere grønne energiinstallationer.

6
12. marts 2014 kl. 10:21

Og der er mange lignende racks verden over, der selvom de er mindre, stadig æder EKSTREME mængder strøm. I en moderne verden hvor vi snakker om grøn energi og at vi skal spare på resurserne, så kan det godt virke en smule hul i hovedet at fyre sådanne mængder energi efter Bitcoins.

Det sviner nok ikke mere end udvinding af guld gør - vi har så meget af det at vi "graver" det ned igen (Fort Knox). Alligevel bruger vi absurde ressourcer og kemimailer på klemme det ud af jorden selv om der er tale om få gram pr. ton malm.

Vedligeholdelse af det gængse monetære system med mønter og pengesedler koster også ressourcer. Her må man sige at ressourcerne til at vedligeholde bitcoins, når først de er fundet, er ret begrænsede.

1
12. marts 2014 kl. 09:02

Forhåbentlig er der ingen, der kan "knække bitcoin-algoritmen."

En interessant forklaring om hvorfor den teknisk set virker.

De eneste forudsætninger er, at man forstår hvad hashfuntioner, public-key kryptosystem og peer-to-peer netværk er.

7
12. marts 2014 kl. 10:22

...og statistik, ikke at forglemme!