Amerikaner arresteret efter terrortrusler på den anonyme Whisper-app

En bruger af app'en Whisper er blevet arresteret kort efter han fremsatte trusler om terror.

En mand fra North Carolina er blevet arresteret efter han kom med trusler om terror på app'en Whisper, der lader brugere dele hemmeligheder anonymt.

Det skriver Engadget.

Den nu anholdte mand bad brugere om at blive væk fra byen Cary. Da en anden bruger bad om flere oplysninger fulgte han op med følgende besked:

»For too long the kuffar (non-Muslims) have spit in our faces and trampled our rights. This cannot continue. I cannot speak of anything. Say your dua (prayers), sleep, and watch the news tomorrow. It will only be the beginning, insha'Allah.«

Læs også: 'Anonymt' socialt medie tracker sine brugere

Brugeren advarede efterfølgende myndighederne, som var i stand til at få både GPS-koordinater og IP-adresse fra Whisper.

Herefter kunne politiet matche IP-adressen med et navn, en fysisk adresse og et telefonnummer.

Whisper-brugere skal selv fravælge lokationstjenester, hvis ikke tjenesten skal modtage din placering. Det er muligt, at den anholdte mand ikke har gjort det.

Læs også: USA's justitsministerium vil have fingre i WhatsApp

Whisper-tjenesten reklamerer med muligheden for at dele hemmeligheder anonymt. Tidligere har The Guardian berettet, at tjenesten gemmer brugerinformation - en påstand som Whispers Editor-in-cheif Neetzan Zimmerman afviste.

»Den interne database rummer ingen personlig identificerbar information,« sagde han dengang til avisen.

Det fremgår dog i dag af Whispers FAQ, at der indsamles informationer som IP-adresse, device-type, browser, sprog, tidpunkt, sider besøgt samt 'URL'en du besøgte inden du navigerede til vores hjemmeside'.

Læs også: Når Tor ikke er godt nok: Hvordan ville du sikre din anonymitet på nettet?

Det fremgår også, at hvis brugere ikke ønsker at dele lokations-info, vil tjenesten sjusse sig frem til din position - ikke bare gennem IP-adressen, men også via SSID'et på det wifi, hvorfra du tilgår tjenesten.

Anonymiteten er med andre ord ikke synderligt effektiv, hvis først myndigheder ønsker adgang til oplysninger.

Hos den anholdte Whisper-bruger fandt politiet en AK-47, fire magasiner og 340 stykker ammunition. Han er nu blevet tiltalt for at true med personskade.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Ole Tange Blogger

Det er skønt, at han blev anholdt.

Men hvis anonymiteten kan brydes for en suspekt person, så kan den også brydes for os andre. Derfor er dette et nydeligt eksempel på, hvorfor du som borger ikke skal stille dig tilfreds med Privacy-by-Policy. Vi er nødt til at kræve Privacy-by-Design - altså teknologi, hvor vi ikke behøver at have tillid til, at udbyderen hverken nu eller på et senere tidspunkt får lyst at røvrende dig.

Niels Bertelsen skriver om det her: http://www.altinget.dk/digitalvelfaerd/artikel/prosa-privacy-by-design-s... http://www.altinget.dk/digitalvelfaerd/artikel/prosa-stort-vaekstpotenti...

  • 9
  • 0
Lasse Mølgaard

Jeg ved godt at vi normalt forbinder folk med USA, når vi snakker om amerikanere.

Men hvis vi skal ud i ordkløveri er han vel nordamerikaner, da "amerikanere", må dække over at personen bor enten i Nord-, Mellem eller Sydamerika.

På samme måde som vi er europæer fordi vi bor i Europa.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere