AMD vil åbne grafikkortet for udviklerne

Både spiludviklere og folk, der arbejder med maskinlæring, får nu mulighed for at grave lidt dybere i AMD's grafikprocessorer.

Chipproducenten AMD vil nu åbne mere op for selskabets grafikprocessorer, så udviklere kan komme til at udnytte dem til alt fra virtual reality til maskinlæring. Det sker i et nyt projekt, som AMD kalder GPUOpen.

Projektet er henvendt til softwareudviklere, men hvor AMD tidligere har stillet specifikke værktøjer til rådighed til eksempelvis spiludvikling, skal det nye projekt åbne for mere direkte adgang til hardwaren.

Ifølge InfoWorld skal det være muligt at programmere applikationer, som kan trække på kræfter fra både CPU og GPU ud fra de samme C- eller C++-biblioteker.

Softwaren, udviklerne kan benytte sig af, bliver open source, og det vil inkludere en ny compiler baseret på LLVM-compilerinfrastrukturen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Troels Henriksen

Kunne de ikke bare publicere deres driver til bl.a. Windows som open source, med en rimeligt god licens, som også kan bruges i Linux?

Typisk indeholder disse grafikdrivere en masse kode fra tredjeparter som AMD (eller NVIDIA) ikke har lov til at åbne. Det er også årsagen til at AMD ikke åbner hele deres driver, men stadigvæk vedligeholder en lukket userspace-komponent til disse stumper (jeg tror forskellige codecs er en del af det). Det er et klart fremskridt i forhold til den eksisterende situation, men vi er ikke i mål endnu.

Jeg ser frem til at kunne lave GPGPU uden at skulle bruge lukkede drivere.

  • 1
  • 0
#3 Kristian Klausen

Kunne de ikke bare publicere deres driver til bl.a. Windows som open source, med en rimeligt god licens, som også kan bruges i Linux?

AMD open source driver til Linux fungere faktisk ret anstændigt, dog performance er ikke ligeså høj som på Windows, vist nok også tilfældet for Intel driveren. De har også adskillige folk ansat til at arbejde på open source driveren, Intel har også en god del på deres driver.

Nvidia er den eneste "store" der ikke har folk ansat, men i det mindste har de en ordentlig proprietær driver. AMD tager flere måneder om at opdatere deres proprietær driver, så den virker med nyere kerner/X, men når Catalyst skifter til at bruge AMDGPU er det problem da væk (men bliver kun for alle nyere kort).

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere