AMD udvider instruktions-sættet

47 nye SIMD-instruktioner er, hvad AMD byder på i kommende processorer.

Under navnet SSE5 lancerede AMD i denne uge 47 såkaldte SIMD-instruktioner til sine kommende processorer. SIMD er en forkortelse for Single Instruction Multiple Data og handler om multimedie.

Det var oprindelig Intel, der lancerede multimedieinstruktionerne og lige siden har AMD haft travlt med at følge med, men denne gang er det AMD, der er først ude med nye instruktioner.

Instruktionerne bliver først tilgængelige i AMD's Bulldozer-processor, som forventes på markedet i 2009, men hvis kunderne skal kunne drage fordel af dem, skal programmørerne og compiler-designerne allerede nu til at implementere dem, således at softwaren er klar til levering, når processoren kommer på markedet.

AMD har især koncentreret sig om de såkaldte 'multiply and accumulate', som oftest anvendes i forbindelse med lyd og 3D-grafik, hvor en multiplikation og addition kombineres til en enkelt instruktion.

Hele specifikationen af de 47 nye instruktioner fylder ikke mindre end 254 sider.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Anonym

Hvorfor er AMD altid bagefter Intel, når det handler om energi-forbrug?

Her menes med sammenligende performance imellem de to konkurrenter.

AMD burde bruge mere energi på at udvikle low-power CPU'er og grafik, for således at give Intel noget konkurrence.

Jeg er da ligeglad med om jeg bruger Intel eller AMD, altså hvis de er lige gode, men lige nu:

Intel vinder på lavere strømforbrug og deres åbne drivere til grafik.

Kom så igang AMD, og jeg håber de nye instruktioner kan medføre en sammmenlagt energibesparelse.

  • 0
  • 0
#3 Jens Fallesen

AMD satsede ret tidligt på netop low power, og især i USA kørte de faktisk meget aggressive reklamekampagner på det, bl.a. med store billboards med tællere, der stod og talte op og tekst om, at tælleren vist mængden af CO2, der kunne være sparet, hvis alle USAs servere havde været AMD i stedet for "noget andet".

Intel interesserede sig på det tidspunkt slet ikke for strømforbrug (andet end til bærbare, og der var det af hensyn til batterilevetid), så de blev taget med bukserne nede, da AMD fik enorm succes med at fokusere på netop strømforbruget.

At Intel så siden er kommet efter det, er jo bare en god ting.

  • 0
  • 0
#4 Morten Olsen

Og hvad mon Intel så kalder deres næste udvidelse af SSE? SSE5-I?

Bortset fra det, hvorfor er MMX/SSE++ sådan et cluster-fuck? Det virker som om Intel hvergang de laver en ny maske ser på hvad der er tilovers af chipareal, og derefter bestemmer sig om de nu lige skal tilføje en version af en operation på en ekstra datatype. Ikke alle operationer virker på alle typer osv. Fuldstændig umuligt at finde rundt i.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere