AMD er tilbage i high-end gaming med ottekernede Ryzen 7

Den nye chip rammer markedet den 2. marts.

AMD har netop lanceret en ny processor til high-end gaming, der med sine otte kerner og forholdsvis lave pris har fået adskillige techmedier og forbrugere op af stolen. Det skriver engadget.com.

Læs også: Nye Linux-spil kræver masser af CPU, GPU og fiflen

Det seneste årti har ellers været præget af tilbagegang for AMD, der gang på gang har måttet se sig slået af Intel på forbrugermarkedet, når det gælder pc-processorer. Hvis man ser bort fra, at AMD vandt udbuddet på grafikchips til Playstation 4 og Xbox One, kunne det ifølge Ars Technica altså godt se ud til, at AMD har brug for et comeback.

Ikke mindst på high-end markedet, hvor der er flere penge at hente pr. solgt chip og hvor de kraftige processorers gode ry smitter af på selskabets mindre og billigere produkter.

Læs også: AMD er tilbage i high-end gaming med ottekernede Ryzen 7

Slår Intel

Alle tre processorer i den nye Ryzen-serie bruger den helt nye Zen-kerne, der bygger på et ottekernet design med 16 ‘tråde’. De har alle 16 MB cache, der deles af alle kernerne.

Den dyreste i Ryzel-serien er R7 1800 X, der med sine 500 dollar koster det halve af Intels i7-6900K, som AMD sammenligner chippen med.

I en såkaldt multi-threaded rendering test scorede AMD's R7 9 procent højere end Intels i7-6900K, og i en single-threaded test var der dødt løb mellem de to processorer.

Ifølge AMD’s test slår Ryzen også Intels processorer i den benchmark, som benytter Handbrake til video encoding.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Michael Hansen

Linus tech tips video fra deres press conference, hvor man kan se en test: https://www.youtube.com/watch?v=3rUndzpdo1I

Så fedt hvis der endelig kommer gang i konkurrencen igen, det er kun til alles (undtagen intels) bedste.

Skal have bygget en ny kværn her i 2017, så det bliver med stor sandsynlighed med en 1800X AMD Ryzen CPU, meget af det jeg kører er multithreaded, så at gå fra 4(8) -> 8 (16) kerner vil kunne mærkes.

Selv flere spil (af dem jeg spiller) er begyndt at bruge flere CPU kerner, men ikke primært spil jeg bruger min PC til dog.

 • 5
 • 0
Lasse Mølgaard

Må indrømme jeg har også været hardcore Intel fan. Specielt efter mine egne erfaringer med AMD.

Sidst jeg havde AMD, blev der sagt mange eder og forbandelser, hver gang processoren trak nødbremsen og låste computeren over en bug et-eller-andet sted i systemet. Eneste vej ud var at tage strømmen til computeren og starte op igen.

Efter dette røg min goodwill til AMD ned til hvad man kan forvente sig af gadesælgere i en sidegade i Shanghai.

 • 1
 • 1
Brian Hansen

Sådan rent stabilitets mæssigt har jeg aldrig haft problemer med hverken Intel eller AMD, men man kan sagtens få købt et bundkort der ikke er for godt skruet sammen.

AMD har dig desværre været bagud siden Intel kom frem med Core arkitekturen. AMD's styrke var altid bang for the buck I form af billige CPU'er der overclockede godt. Håber Ryzen kan bringe dem ind i kampen efter FX fiaskoen

 • 2
 • 0
Jesper Frimann

Først med Athlon serien. De gode gamle K6'ere var allerede presset til det yderste. Hvor Celeron 300 nemt rundede 450 mhz, kunne en K6-2 300 knapt nå 333 eller 350 mhz.

Ja, sjovt nok har jeg en AMD Athlon XP 2500+ (1833 MHz), stående her ved siden af mig. Jeg hentede den ned fra loftet for at vise den til sønnen. Den er så overclocket til 2.2GHz (XP 3200+) og så et GeForce FX 5200, som også er godt overclocket og med en ekstra køler jeg selv har monteret.

Larmer og blæser som en Aircon. Men spiller stadig UT 2003 med en decent framerate :)

// Jesper

 • 1
 • 0
Nicolai Larsen

Må indrømme jeg har også været hardcore Intel fan. Specielt efter mine egne erfaringer med AMD.

Må indrømme jeg kun har følt mig nødtvungen Intel fan. Har købt AMD selv da Intel havde slået dem, for at støtte konkurrencen, men de sidste par stykker har været Intel. Glædeligt hvis AMD kommer med et seriøst modsvar nu, dog, hvis det går som tidligere set, har Intel allerede et modsvar de kan smide på markedet - nu bare lidt hurtigere end planlagt, samtidig med at de nedsætter priserne på de eksisterende CPU'er. Synes Intel har haft godt styr på markedet.

Jeg skal dog helt klart kigge på en Ryzen. En sundere konkurrence på området gavner alle, især hardcore Intel fans. :)

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere