AMD sætter kurs mod DDR3

Phenom II-processorer med DDR3-understøttelse kommer hurtigere end ventet på markedet.

AMD har sat direkte kurs mod understøttelse af DDR3-hukommelse, som Intel allerede har understøttet gennem længere tid.

Mens AMD på nuværende tidspunkt kun understøtter DDR2, har Intel i sin Core i7-platform understøttelse af DDR3 med tre separate kanaler, hvilket giver en væsentlig bedre ydelse end AMD.

AMD har hele tiden fastholdt, at man venter på, at DDR3 skal blive billigere, men meget tyder nu på, at entusiasterne er villige til at betale en overpris for DDR3, som i øjeblikket koster omkring to til tre gange så meget som DDR2.

Til Version2 siger kilder hos AMD, der ønsker at være anonyme, at vi kan forvente en række nye processorer i Phenom II-serien i slutningen af måneden og at disse processorer vil understøtte DDR3.

De fleste af disse processorer er quadcore, men der vil også komme to processorer med tre kerner på markedet.

DDR3 giver ikke alene en bedre ydeevne, men er også strømbesparende i forhold til DDR2. Og så har AMD's konkurrent valgt at understøtte tre kanaler, hvilket potentielt kan give op til 50 procent bedre ydeevne, når det gælder tilgang til hukommelsen.

Derfor er flere hukommelsesproducenter da også ved at sende nye memorykit på gaden, der indeholder tre dimm'er på hver to gigabyte. Dette giver en total hukommelse på seks gigabyte hvilket også skulle øge salget af Microsofts Windows Vista 64, da 32-bit-versionen kun understøtter op til fire gigabyte ram.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Thorbjørn L_.

Er det ikke noget sludder? Det afhænger vel af hvor memory-controlleren sidder. Hvis den sidder i CPU, hvilket den jo netop har gjort længe ved AMD, så er det ikke bare et spørgsmål om chipsæt.

Umiddelbart tror jeg også at det er derfor at Intels Core I7, (som netop er Intels første CPU med integreret memory-controller,) ikke kan køre med DDR2. For aktuelt gør DDR3-rammen (sammen med bundkortene) systemene noget dyrere.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere