AMD-processor til PS4 og Xbox One skal give superkraft til din nye bærbare eller tablet

Tre nye processorer fra processorfabrikanten AMD skal give højere ydeevne til mobile enheder. De er baseret på samme arkitektur som processoren i de kommende spillekonsoller Xbox One og PS4.

Processorfirmaet AMD har lanceret en række nye processorer, som kombinerer CPU'en med grafikprocessoren i det, AMD betegner som APU’er, Accelerated Processing Units. APU’erne er specielt rettet mod mobile enheder som tablets og bærbare computere, og vil ifølge AMD betyde en kraftig forbedring af ydeevnen på de mobile enheder. Det skriver The Verge.

De nye APU’er er baseret på en ny kerne, som har kodenavnet Jaguar, og den er efter sigende den samme, som bliver brugt i APU'erne i de kommende spillekonsoller Xbox One og PlayStation 4.

De tre nye processorer, som AMD nu lancerer, har en fordelagtig kombination af ydeevne og batterilevetid, som især er vigtig i billige, mindre bærbare computere og tablets.

Ifølge AMD er Jaguar-processoren A6-1450 verdens hurtigste x86-baserede system-on-chip-processor med fire kerner, der er designet til tablets.

Den er en del af en ny serie, der går under kodenavnet Temash. I en ydelsestest sammenligner AMD en Temash-model med en effekt på lige under fire watt med forgængeren C70-processoren, der er på ni watt. Her fremgår det, at den dobbeltkernede A4-1200 har dobbelt så høj ydeevne i 3DMark11, der er en grafisk benchmark, samt en betydelig højere ydeevne i PCMark7, der er en generel benchmark.

De små Temash-modeller med to processorkerner vil således kunne bruges i kraftigere tablets, hvor de vil give højere ydelse end Intels Atom-processorer, og en lavere effekt end Intels Core i3-serie.

Intel er dog også på vej med både en ny serie af Atom og Core-processorerne, hvor Intel vil forbedre den grafiske ydelse, der lige nu er AMD's stærkeste kort, og sænke effekten.

De to andre nye serier baseret på Jaguar-kernen, kaldet Kabini og Richland indeholder ligeledes forbedringer af grafikdelen og i ydelsen pr. watt, og de er målrettet henholdvis bærbare pc'er, hvor lang batteritid er vigtig, og mod desktop-pc'er.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Rune Kristensen

Ja, det må du nok sige!

AMD har jo været kørt fuldstændig over, siden Intel skiftede fra "netburst-arkitekturen (Pentium 4)", og over til Core platformen.

Det lader til at Intel føler sig så sikre på deres position, at de har nedprioriteret udviklingsbudgettet.

Kun i det billige segment er AMD konkurrencedygtige - og det gider Intel nok ikke interessere sig for.

  • 1
  • 0
Brian Hansen

Jeg venter nu lige og ser hvad Intel kommer med til næste Atom generation. Jeg tror det næste store boom blir x86 tablets, og personligter jeg ret iimponeret over den Atom Z2760 der sidder i min egen tablet. Spil dur den ikke til i forhold til konkurrenterne, men den er betydeligt hurtigere end de ipad og android tablets jeg har prøvet, til alt andet produktivt jeg bruger den til.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize