AMD på vej med 16-kerne serverprocessor

Opteron-serien fra AMD vil i 2011 kunne købes med 16 kerner. AMD spurter nu fra ærkekonkurrenten Intel i kernekapløbet.

På det seneste har det været Intel, som har stjålet rampelyset med lanceringen af Xeon-serien, men nu slår AMD tilbage.

Chipproducenten annoncerede onsdag, at en 16-kerne-processor er på vej i server-serien Opteron 6000 med forventet lancering i 2011. Samlet set vil en server dermed kunne blive udstyret med 64 kerner, skriver Infoworld.

16-kerne-processoren har fået navnet Interlagos og bliver efterfølgeren til den tidligere annoncerede 12-kerne-processor Magny-Cours, som vil blive sendt på markedet i første kvartal af 2010.

Intel har i sin nye serie af serverprocessorer annonceret en ottekerne-processor med arbejdstitlen Nehalem-EX, som skulle være klar i 2010, og må således se sig overhalet i kernekapløbet. Til gengæld kan Intel prale af multithreading, altså evnen til at køre mange processer parallelt, mens AMD ikke har indbygget denne teknologi i de kommende processorer.

Udover at tilføje flere kerner til samme chip arbejder AMD med forbedringer på hypervisor-niveau. Det betyder, at antallet af virtuelle maskiner, der kan køre på en AMD-chip, bliver fordoblet.

Den kommende processor bliver fremstillet med 32 nanometer-teknologi, hvor AMD's nuværende produkter produceres med 45-nanometer-præcision.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Thorbjørn L_.

Du lyder noget negativ selvom jeg selvfølgelig ikke helt kan afvise det du skriver og nyheden er da bestemt interessant under alle omstændigheder ...

Derudover ved ingen jo helt hvordan situationen er i 2011. AMDs K8 satte ret pludseligt AMD i føretrøjen .... så meget at Intel måtte bruge tvivlsomme metoder for at holde AMD for døren.

Umiddelbart taler mest dog for at Intel vil blive ved med at være foran (da de er størst), og med de økonomiske resultater AMD lægger for dagen kunne nogen også mene at AMD var gået ned inden 2011 ... (og i givet fald bliver det nok ikke svært at gætte, hvilken vej priserne på CPU'er vil gå)

  • 0
  • 0
Anders Gregersen

Roadmaps er jo bare marketing og indtil produkterne faktisk kan købes så er der jo kun værd at bruge som input til en overordnet planlægning. Der kan stadig opstå problemer som vi så med Barcelona og Intel har oplevet det samme. Det er vel kun dem med virkelig cpu tunge opgaver som har glæde af 16 kerner, såfremt at softwaren skalerer tilstrækkeligt. På virtualiseringssiden er det selvfølgelig interessant, men næppe en nødvendighed pga. flaskehalse andre steder.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere