AMD overvejer vandkøling til topmodeller

AMD overvejer at lægge en vandkølingsenhed i æsken sammen med de nye FX-processorer, så køberne kan skrue helt op for clockfrekvensen eller slippe for blæserstøj.

Vand og elektronik er normalt ikke en ideel cocktail, men vandkøling har været brugt i årtier til at forhindre kredsløbene i computere i at smelte. Nu overvejer chipproducenten AMD at lægge et vandkølingssystem i æsken sammen med selskabets kraftigste pc-processorer. Det skriver Xbit Labs.

Det vil i givet fald være sammen med AMD's FX-processorer, der især henvender sig til entusiaster, som vil øge clockfrekvensen ved at øge spændingen gennem processoren.

Såkaldt overclocking betyder imidlertid også, at processoren bliver ekstra varm. Processoren er normalt designet til at kunne lede en vis mængde varme væk med hjælp fra en metalblok med køleribber, som køles med luftcirkulation fra en blæser.

Vandkøling er dog betydeligt mere effektiv. Derfor har AMD ifølge Xbit Labs nu kig på lukkede vandkølingssystemer fra blandt andre Antec, som vil kunne sælges sammen med processor-topmodellerne. I forvejen sælger både AMD og Intel typisk deres processorer sammen med en almindelig køler, der benytter luftkøling.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere