AMD overrasker med ARM-samarbejde om serverprocessorer

Amerikanske AMD indgår nyt, strategisk samarbejde med britiske ARM, som blandt andet leverer processordesign til det nye Windows RT.

AMD har indgået et nyt, strategisk samarbejde med britiske ARM. Sidstnævnte står bag det processordesign, man finder i den nye Windows RT-udgave.

I første omgang vil det nye samarbejde dreje sig om 64-bit ARM-baserede Opteron-processorer til servere, der forventes lanceret i 2014. Det skriver AMD i en pressemeddelelse oven på en præsentation af samarbejdet mandag i San Francisco.

Det nye samarbejde vil, ifølge AMD, sikre, at firmaet kan levere blandt andet cloud-baserede serverdesigns med lavt energiforbrug, som netop ARM er kendte for. Men AMD’s CEO, Rory Read fortalte ifølge Theregistrer.co.uk ikke noget om, hvorvidt samarbejdet i fremtiden måske også vil betyde strømbesparende AMD/ARM-processorer til eksempelvis tablets eller bærbare.

AMD skrotter dog ikke deres egen x86-baserede processorer til servere , så dermed bliver firmaet, ifølge Rory Read, det første af sin slags, som både leverer ARM,- og x86-baserede processorer til serverløsninger. Rory Read forsikrede desuden også, at AMD’s arbejde med x86-chips til mobile platforme vil fortsætte som altid.

Samarbejdet vil ifølge de to firmaer også højne sikkerhed på de servere, bærbare, tablets og smartphones, som i dag og i fremtiden vil køre på enten ARM-baserede processorer eller AMD's x86 APU.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere