AMD og Intel slår sig sammen i kampen mod Nvidia

7. november 2017 kl. 08:522
AMD og Intel slår sig sammen i kampen mod Nvidia
Illustration: JD Hancock/Flickr.
Nogle gange må man overkomme sine uoverensstemmelser, hvis man virkelig vil rykke. I en ny annoncering fra AMD og Intel, ser det ud til, at de to firmaer - som bestemt ikke har en god historie om samarbejde og venskab - slår sig sammen for at vippe Nvidia af pinden.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Min fjendes fjende er min ven.

Sådan kan det lyde i de nyeste udmeldinger fra de gamle rivaler AMD og Intel. For i mandags løftede de to producenter sløret for en kombineret chipfamilie, som kombinerer en Intel Core x86 processer med en kostumiseret AMD Radeon GPU og HBM2 - 'high-bandwidth memory' - i én pakke.

Det skriver The Register i en analyse på baggrund af udmeldingen fra de to producenter.

De to producenter slår sig sammen for at give Nvidia seriøs kamp til stregen i grafikkens verden, hvor Nvidia længe har siddet på tronen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mere specifikt, så vil chipsættet benytte Intels 8. generations H-serie Core familie og en AMD Radeon-arkitektur, enten Vega eller Polaris. Intel vil bruge sin Embedded Multi-Die Interconnect Bridge til at lime GPU'en tæt sammen med HBM2 RAM for at øge ydeevnen og mindske strømforbruget.

Fjenders fjende

Når artiklen startede med det ældgamle ordsprog, så skyldes det, at Intel og AMD ikke ligefrem har været bedste venner. I juni indkaldte Intel en gruppe journalister til et møde, hvor det primære formål var at nedgøre og skælde på AMD. Det gjorde de blandt andet ved disse slides:

Netop på grund af disse slides, kan den nyeste manøvre virke meget pudsig. Men Nvidia har en dominans på markedet, og derfor kan det nogle gange være nødvendigt at slå pjalterne sammen mod en fælles fjende, lidt som da The Riddler og Two-Face slog sig sammen i kampen mod Batman - dog uden at hentyde, at Nvidia er Batman.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
10. november 2017 kl. 23:48

Det kommer an på hvad du mener med, at det bare virker? Min erfaring er at Nvidia grafikkort virker out of the box, uden brug af proprietære driver.

1
8. november 2017 kl. 12:42

Jeg har gennem de sidste 10 år udelukkende købt Intel-grafikkort og ikke haft problemer med at få grafik til at virke under GNU/Linux uden ufri drivere.

Har det ændret sig? Kan jeg også købe Nvidia idag og forvente, at det bare virker med fri drivere?