AMD lancerer Phenom med tre kerner

AMD er klar med syv nye processorer i selskabets serie af kraftige desktop-processorer.

Chipproducenten AMD har lanceret den første x64-processor med tre processorkerner, Phenom X3, som skal fungere som en billigere indgang til selskabets kraftige desktop-processorer.

Phenom er AMD's flagskibe, som selskabet forsøger at køre i position over for især det kræsne publikum af spilentusiaster. Selskabet taber lige nu vigtige benchmarks til den betydeligt større konkurrent Intel.

AMD har flere gange hævdet, at det skyldes, at målingerne favoriserer Intels stærke sider, mens fordelene ved AMD's HyperTransport-teknologi ikke afspejles i benchmarks.

Netop i Phenom har AMD introduceret version 3.0 af HyperTransport, som blandt andet gør det muligt at koble fire af AMD's kraftigste grafikkort til en firekerne-processor.

Især på markedet for processorer til bærbare pc'er er AMD imidlertid gået tilbage, efter Intel lancerede dets Core 2 Duo-platform.

Derfor satser AMD nu på at generobre noget af det tabte ved at charmere spilentusiasterne.

I første omgang har AMD lanceret to modeller af Phenom X3, som ifølge selskabet er fuld ud kompatible med de øvrige Phenom-processorer med fire kerner og med software beregnet til at udnytte fire kerner.

For yderligere at udvide Phenom-serien lancerede AMD ligeledes torsdag en 65 watt udgave af Phenom, Phenom X4 9100e. Den skal især reducere strømforbruget, når processoren ikke belastes fuldt ud ved at slukke for kredsløb, som ikke benyttes, og lade processor og hukommelsescontroller arbejde ved forskellige spændinger alt efter belastningen.

I den anden ende af skalaen lancerede AMD fire nye Phenom-processorer, som øger clockfrekvensen for topmodellen fra 2,3 gigahertz til 2,5 gigahertz i den nye Phenom 9850 Black Edition. Denne model understøtter også en systembus på op til 4 gigahertz.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere