AMD og Intel slår sig sammen i kampen mod Nvidia

Illustration: JD Hancock/Flickr
Nogle gange må man overkomme sine uoverensstemmelser, hvis man virkelig vil rykke. I en ny annoncering fra AMD og Intel, ser det ud til, at de to firmaer - som bestemt ikke har en god historie om samarbejde og venskab - slår sig sammen for at vippe Nvidia af pinden.

Min fjendes fjende er min ven.

Sådan kan det lyde i de nyeste udmeldinger fra de gamle rivaler AMD og Intel. For i mandags løftede de to producenter sløret for en kombineret chipfamilie, som kombinerer en Intel Core x86 processer med en kostumiseret AMD Radeon GPU og HBM2 - 'high-bandwidth memory' - i én pakke.

Det skriver The Register i en analyse på baggrund af udmeldingen fra de to producenter.

De to producenter slår sig sammen for at give Nvidia seriøs kamp til stregen i grafikkens verden, hvor Nvidia længe har siddet på tronen.

Mere specifikt, så vil chipsættet benytte Intels 8. generations H-serie Core familie og en AMD Radeon-arkitektur, enten Vega eller Polaris. Intel vil bruge sin Embedded Multi-Die Interconnect Bridge til at lime GPU'en tæt sammen med HBM2 RAM for at øge ydeevnen og mindske strømforbruget.

Fjenders fjende

Når artiklen startede med det ældgamle ordsprog, så skyldes det, at Intel og AMD ikke ligefrem har været bedste venner. I juni indkaldte Intel en gruppe journalister til et møde, hvor det primære formål var at nedgøre og skælde på AMD. Det gjorde de blandt andet ved disse slides:

Illustration: Intel
Illustration: Intel
Illustration: Intel
Illustration: Intel

Netop på grund af disse slides, kan den nyeste manøvre virke meget pudsig. Men Nvidia har en dominans på markedet, og derfor kan det nogle gange være nødvendigt at slå pjalterne sammen mod en fælles fjende, lidt som da The Riddler og Two-Face slog sig sammen i kampen mod Batman - dog uden at hentyde, at Nvidia er Batman.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Ole Tange Blogger

Jeg har gennem de sidste 10 år udelukkende købt Intel-grafikkort og ikke haft problemer med at få grafik til at virke under GNU/Linux uden ufri drivere.

Har det ændret sig? Kan jeg også købe Nvidia idag og forvente, at det bare virker med fri drivere?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere