Opdateret: Amazons sky slået ud af netværksfejl i Europa

Flere websteder var ramt af problemer mandag eftermiddag, og det ser ud til at skyldes et netværksproblem i Europa.

Flere store websteder og internettjenester oplevede mandag eftermiddag lange svartider eller svarede slet ikke. Opdateret 15:19 - Problemerne ser dog ud til at være aftaget, om end den præcise årsag endnu ikke er klarlagt. Opdateret 15:41 - Flere peger dog på et problem med ét eller flere knudepunkter på Telias internationale backbone.

Blandt andet var det vanskeligt at oprette forbindelse til både Amazon AWS, Outlook.com, Reddit, Netflix og en stribe andre steder. Problemet med at oprette forbindelse til AWS betød også problemer for mange andre tjenester, der benytter AWS.

Flere på Twitter pegede i første omgang på AWS i Europa, som en overgang så ud til at have problemer, men AWS' status-side indikerede ingen registrerede problemer, når den altså kunne indlæses. Problemerne med at forbinde til AWS var dog den konsekvens af hændelsen, der var umiddelbart mest synlig i første omgang.

Andre peger på Telias netværk, som en mulig årsag til problemerne. Telia har da også en driftsstatusmeddelelse om et problem på linjen mellem Danmark og Tyskland. Hvorvidt det er på Telias eget netværk fremgår ikke.

Det er dog uklart, om problemet udelukkende har skyldtes dette netværksproblem, da der også har været brugere fra Storbritannien, der har rapporteret problemer.

Opdateret 16:10 - Telia oplyser til Dagens Nyheter, at problemet lå på Telias net og påvirkede trafikken mellem Europa og New York.

Den svenske avis Expressen skriver, at Telia havde driftsproblemer i hele Sverige og fortsat arbejder på at få løst problemet med udlandstrafikken.

Flere hostingfirmaer har også benyttet Twitter til at oplyse om, at problemet skyldtes ét eller flere af Telias knudepunkter.

Cloudflare meddelte også om et netværksproblem hos én af de store backbone-leverandører. Ligesom AWS var Cloudflare én af de tjenester, der i første omgang blev peget på som en mulig kilde til problemerne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Maciej Szeliga

Verdens største cloududbyder nedlagt af netværksfejl...

Hvordan er det lige det lyder når man lige kickstarter hjernen og tænker på at cloud lige præcis skulle være immun over for bl.a. netværks fejl.

Kan vi ikke en gang for alle få aflivet det der syn på cloud som en eller anden mirakelløsning.

  • 5
  • 1
#3 Bjarke Rodas

Problemer hos Telia forhindrede folk der var afhængige af Telias infrastruktur i at nå Amazons Irland datacenter. Der var ingen problemer i at nå Amazons øvrige, herunder Frankfurt. Hvis man har designet sin arkitektur med de faciliteter Amazon stiller til rådighed ville man kunne have sikret tilgængeligheden ved at have deployet i både Irland og Frankfurt - ikke alle gør dette, da det kræver mere arbejde. Men mulighederne er der. Og det er betydeligt nemmere at gøre end i et ikke-cloud baseret setup. Så det er noget vrøvl at klandre cloud løsninger generelt og Amazon specifikt for problemer som dette.

  • 1
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere